Hästsjukhuset Stav

Idag: 08:00–16:30

Om oss som jobbar i Stav

Hästsjukhuset Stav öppnade 2004. Sjukhuset har mycket funktionella lokaler och är utrustat med de mest  moderna medicintekniska hjälpmedlen. Vi utför det mesta inom hästundersökningar och behandlingar på vår poliklinik avdelning. Vi tar även emot akutfall under hela dagen.

I vår operationsavdelning utför våra kirurger alla typer av ingrepp och vi har en stationärvårdsavdelning där hästar som behöver stanna kvar för tex medicinering, kan bo kvar. På kliniken finns även ett ridhus som används flitigt vid olika typer av hältutredningar och ridbarhetsutredningar. Till kliniken hör även en smedja där vår SJV godkända hovslagare hjälper klinikens veterinärer med allehanda hovproblem.

Behandlingar Avancerad vård EQ
Vi har även ambulatorisk verksamhet och du kan få besök ute i stallet av en av våra hästspecialister eller hjälp med tandvård av en hästodontolog.

Vi har även regelbundna kurser och clinics i vår föreläsningsal eller i vårt ridhus. Tidigare kurser har varit Parasitkurs i samarbete med Vidilab, Tappskokurser, tömköringskurser för Anders Eriksson, clinics med bla Sylve Söderstrand, Eva-Karin Oscarsson, Kristian von Krusenstierna och Reynir Adalsteinsson.