veterinär med evidensialogga på ryggen tittar på springande häst

Om oss

Evidensia Hästsjukhuset Stav

Idag: 08:00 - 20:00

Om oss som jobbar i Stav

Hästsjukhuset Stav öppnade 2004. Sjukhuset har mycket funktionella lokaler och är utrustat med de mest  moderna medicintekniska hjälpmedlen. Vi utför det mesta inom hästundersökningar och behandlingar på vår poliklinik avdelning. Vi tar även emot akutfall under hela dagen.

I vår operationsavdelning utför våra kirurger alla typer av ingrepp och vi har en stationärvårdsavdelning där hästar som behöver stanna kvar för tex medicinering, kan bo kvar. På kliniken finns även ett ridhus som används flitigt vid olika typer av hältutredningar och ridbarhetsutredningar. Till kliniken hör även en smedja där vår SJV godkända hovslagare hjälper klinikens veterinärer med allehanda hovproblem.

Vi har även ambulatorisk verksamhet och du kan få besök ute i stallet av en av våra hästspecialister eller hjälp med tandvård av en hästodontolog.

Vi har även regelbundna kurser och clinics i vår föreläsningsal eller i vårt ridhus. Tidigare kurser har varit Parasitkurs i samarbete med Vidilab, Tappskokurser, tömköringskurser för Anders Eriksson, clinics med bla Sylve Söderstrand, Eva-Karin Oscarsson, Kristian von Krusenstierna och Reynir Adalsteinsson.

Våra recensioner

Mia Miamums

5

Fick vår häst skodd av en toppenbra hovslagare som heter Gunnar. Superbra service så vi är jättenöjda.

Dolores Ryberg

5

Bra bemötande och omhändertagande av alla. Tacksam för hjälp och stöttning. Flemming är kunnig, förtroendeingivande, inkännande, lyssnar och läser av häst och människa på ett fint sätt. Svarar och berättar så man förstår. Allt kändes tryggt från ankomst till avfärd. Bästa ni!

Nelly Karlsson

5

Snabbt mottagande och jätte trevlig personal. De förklarade verkligen vad det var för fel o vart min ponny hade ont. De arbetade snabbt och effektivt och väldigt noggrant. Skulle starkt rekommendera denna Hästklinik.

Anneli Hallberg

5

Mycket kompetent och trevlig personal som alltid tar väl hand om både häst och ryttare oavsett ärende. Rekommenderas!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 16:30
 • Onsdag
  08:00 - 16:30
 • Torsdag
  08:00 - 16:30
 • Fredag
  08:00 - 16:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Malgorzata Dziurla

  Klinikchef

  Malgorzata Dziurla

  Leg. Djursjukskötare

  Malgorzata ”Gola” Dziurla har arbetat på Hästsjukhuset i Stav sedan 2006, tidigare arbetat på DV i Vårsta som veterinärassistent sedan 1998. Fälttävlansryttare och C-tränare i fälttävlan med starter upp till CNC*** och CIC** klass på egen framtagna hästar, medlem i utvecklingstruppen till landslaget under början av 2000-talet. Har även visat och ridit många hästar i unghästchampionat i 3års-test, hoppning och fälttävlan. Fritidsintressen: Rida och tävla, gillar fart och fläng, älskar att resa, dyka och åka skidor med min familj. Specialintressen: Anestesi och akutsjukvård Det här visste du inte om mig: Är väldigt huslig, älskar att laga mat och har truckkort. År inom yrket: 20år   Kompetens Leg DSS sedan 2013 Hästanastesiologi steg I-III och även advanced C-tränare fälttävlan aukt. av Svenska Ridsportförbundet Mängder av olika kurser inom djurskötarämnet under åren
  Läs mer om Malgorzata
  Flemming Winberg

  Chefsveterinär

  Flemming Winberg

  Leg. Veterinär

  Började sin veterinära karriär på stuteri på Irland under 4 avelssäsonger och därefter 2 år i Danmark i häst och stordjurspraktik. 1989 startade han på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och utvecklade artroskopin till en konstart vilket resulterade i en mängd publikationer och presentationer på kongresser i Europa och USA under 90 talet. 1998 tillträdde han som chef på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och under 2000 talets början utvecklade han samarbetet med fysioterapeuter omkring ortopediska problemställningar vilket gjorde Helsingborg världsledande inom denna del av hästsjukvården. Under andra halvan av 2000 talet var han en mycket anlitad föreläsare i ämnet på kongresser i hela Europa. Hösten 2012 tillträdde han posten som Chefsveterinär vid Hästkliniken, Universitets-djursjukhuset på SLU Ulltuna. Efter 3 år där med stora utmaningar både lokalmässigt (flytt till nya lokaler) och organisationsmässigt, blev han ”draftad” till Evidensiateamet på Stav. Kompetens Specialistkompetens i hästens sjukdomar
  Läs mer om Flemming
  Elisabeth Mandorf

  Examinerad hästodontolog

  Elisabeth Mandorf

  Leg. Veterinär

  Elisabeth tog veterinärexamen 2003 och började, efter en kortare tid som distriktsveterinär, att arbeta på Universitetsdjursjukhuset vid Veterinärhögskolan/SLU i Uppsala. Hon har också arbetat som klinikveterinär på hästklinikerna i Mantorp och Täby samt som patolog på Sveriges Veterinärmedicinska anstalt, SVA. Elisabeth har gått ATG Hästklinikernas specialistutbildningsprogram och då vidareutbildat sig inom framförallt bilddiagnostik. Hon har tillbringat en tid på Hästsjukhuset vid University of Saskatshewan i Kanada. Elisabeth har gått en av världens mest avancerade hästtandvårdsutbildningar (SLU:s Fortbildning i hästens munhåla) och hon blev 2015 en av Sveriges få examinerade hästodontologer. Hon utför ”vanlig” hästtandvård men också t ex karieslagningar och rotfyllningar. Förutom tandvården ägnar Elisabeth en hel del av sin tid åt bl a hältutredningar och ridbarhetsproblem. Elisabeth har nyligen flyttat till en mindre hästgård och hennes lediga tid ägnas åt den samt åt familj, djur och vänner. Skidåkning och löpning ligger henne också varmt om hjärtat. Elisabeths hemliga stolthet är en tredjeplats vid Riksmästerskapen i fullkontakt Kyokushin karate.
  Läs mer om Elisabeth
  Maria Sjöström John

  Specialistkompetens i hästens sjukdomar

  Maria Sjöström John

  Leg. Veterinär

  Maria tog sin veterinärexamen 2005 och efter ett år som distriktsveterinär började hon på Hästspecialistsjukhuset Strömsholm. Efter 5 lärorika år flyttade hon tillbaka till Stockholm och började arbeta i ambulatorisk hästpraktik med Värmdö som bas. Sedan 2017 jobbar Maria hos oss på Evidensia Hästsjukhuset Stav och ni träffar henne både inne på kliniken och ute på hembesök i stallen. Fritiden spenderas gärna med diverse fritidsaktiviteter med familjen, gärna skidåkning i alla former, och med hundträning med den lapska vallhunden Isa. Kompetens Fortbildning i hästens munhåla SLU I+II Vidareutbildning dermatologi Vidareutbildning ultraljud
  Läs mer om Maria
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg