veterinär med evidensialogga på ryggen tittar på springande häst

Avdelningar Hästsjukhuset Stav

Idag: 08:00 ­- 16:30

Telefontid: 
Mån-sön 08:00-22:00

Avdelningar

Mottagning/poliklinik

På poliklinikavdelningen har vi tillgång till flera löpargångar samt möjlighet till longering och ridprov i vårt fina ridhus. Både gångar och ridhus används flitigt vid olika typer av häst/ridbarhetutredningar och vi har även hjälp av vår hästfysioterapeut Caroline Stenman vid dessa problemställningar.

Vi kan även hjälpa till med rehabiliteringsträning i form av tömkörning. I samarbete med Sharpman utförs sadelutprovning i ridhuset. Vi utför även ponnymätningar i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, dessa bokas via Tävlingsdatabasen.

För dig som vill vaccinera din häst eller få hjälp av en id-kontrollant har vi drop-in-tider.

Smedjan


Till kliniken hör en komplett beslagssmedja där våra hovslagare tar emot hästar. Här utförs behandlingar för speciella skador och sjukdomar som fång, hovsprickor, hålväggar, hovbölder och sjukbeslag i samband med hältor. Vi tar även emot föl bla för korrigering av felaktiga benställningar och hästar för normalskoning.

För att boka en tid hos vår hovslagare kontakta klinikens reception på 08-500 360 60 eller stav@evidensia.se

Våra recensioner

5

Alltid lika trevligt bemötande oavsett anledning till besök,hovslagare,besök hos vetrinär,hembesök m.m

5

Har under flera år haft vår ponny som patient hos Stav och alltid blivit så fantastiskt fint omhändertagna av det kunskapsrika teamet 🌟Såå kolossalt bra, lugnt & tryggt ❤️Rekommenderar Stavsteamet varmt till alla hästägare som behöver professionell hjälp med sin häst/ponny i en ovärderligt erfaren & kompetent hästdjursjukvård 🐴 🌟🌟🌟🌟🌟

5

Väldigt tryggt att få tillgång till Flemings gedigna erfarenhet och kompetens.Alltid ett varmt välkomnande av alla i personalen.

5

Bäst

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Telefontid: 
Mån-sön 08:00-22:00
Helgdagar och andra öppettider

Våra öppettider

 • Måndag
  08:00 ­- 16:30
 • Tisdag
  08:00 ­- 16:30
 • Onsdag
  08:00 ­- 16:30
 • Torsdag
  08:00 ­- 16:30
 • Fredag
  08:00 ­- 16:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Malgorzata Dziurla

Klinikchef

Malgorzata Dziurla

Leg. Djursjukskötare

Malgorzata ”Gola” Dziurla har arbetat på Hästsjukhuset i Stav sedan 2006, tidigare arbetat på DV i Vårsta som veterinärassistent sedan 1998. Fälttävlansryttare och C-tränare i fälttävlan med starter upp till CNC*** och CIC** klass på egen framtagna hästar, medlem i utvecklingstruppen till landslaget under början av 2000-talet. Har även visat och ridit många hästar i unghästchampionat i 3års-test, hoppning och fälttävlan. Fritidsintressen: Rida och tävla, gillar fart och fläng, älskar att resa, dyka och åka skidor med min familj. Specialintressen: Anestesi och akutsjukvård Det här visste du inte om mig: Är väldigt huslig, älskar att laga mat och har truckkort. År inom yrket: 20år   Kompetens Leg DSS sedan 2013 Hästanastesiologi steg I-III och även advanced C-tränare fälttävlan aukt. av Svenska Ridsportförbundet Mängder av olika kurser inom djurskötarämnet under åren
Läs mer om Malgorzata
Flemming Winberg

Specialist i Hästens Sjukdomar, chefsveterinär

Flemming Winberg

Leg. Veterinär

Började sin veterinära karriär på stuteri på Irland under 4 avelssäsonger och därefter 2 år i Danmark i häst och stordjurspraktik. 1989 startade han på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och utvecklade artroskopin till en konstart vilket resulterade i en mängd publikationer och presentationer på kongresser i Europa och USA under 90 talet. 1998 tillträdde han som chef på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och under 2000 talets början utvecklade han samarbetet med fysioterapeuter omkring ortopediska problemställningar vilket gjorde Helsingborg världsledande inom denna del av hästsjukvården. Under andra halvan av 2000 talet var han en mycket anlitad föreläsare i ämnet på kongresser i hela Europa. Hösten 2012 tillträdde han posten som Chefsveterinär vid Hästkliniken, Universitets-djursjukhuset på SLU Ulltuna. Efter 3 år där med stora utmaningar både lokalmässigt (flytt till nya lokaler) och organisationsmässigt, blev han ”draftad” till Evidensiateamet på Stav. Kompetens Specialistkompetens i hästens sjukdomar
Läs mer om Flemming
Disa Stattin

Disa Stattin

Leg. Veterinär

Jag gick min veterinärutbildning i Kaunas, Litauen under 2014-2020. Under min studieperiod gjorde jag ett Externship i Ocala, Florida samt jobbade på Universitetsdjursjukhuseti Uppsalas hästavdelning som operationssköterska. Innan jag började jobba här på Hästsjukhuset i Stav har jag jobbat som veterinär på Distriktsveterinärerna i 2 år där jag främst arbetade med häst och lantbruksdjur inom akutmedicin.   På Stav har jag påbörjat en vidareutbildning inom kirurgi så ni kommer hitta mig inne på operation, i den ambulerande verksamheten och inne på kliniken vid bokade besök!  Mina intressen är främst kirurgi, ortopedi och akutmedicin.
Läs mer om Disa
Jessica Bergman

Jessica Bergman

Leg. Veterinär

Veterinär Jessica Bergman har tänder som ett av sina specialintressen och har vidareutbildat sig på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet), gått deras tandkurser (I-III) och håller på att förbereda sig  för sin hästodontolog examination.
Läs mer om Jessica
Våra medarbetare

Facebook inlägg