veterinär med evidensialogga på ryggen tittar på springande häst

Inför besöket

Evidensia Hästsjukhuset Stav

Idag: 08:00 - 20:00

Inför besöket

Parkering, anmälan i receptionen och urlastning

Det finns gott om plats för transporter på vår stora parkering  så att du slipper backa med släpet, men innan du lastar ur vill vi helst att du anmäler er ankomst i receptionen. I normalfallet använder ni sedan en av besöksboxarna innanför entrén och inväntar din veterinär.

Observera att vi tyvärr inte kan hjälpa till med lastning av din häst ur säkerhetsaspekt för vår personal. Försök i stället att ta med någon ytterligare person som medhjälpare om tveksamheter finns angående lastning/utlastning av din häst.

Om det blir lite väntetid finns alltid fika (kostar inget) samt dricka, mat och godis till självkostnadspris i väntrummet.

Betalning

Efter ditt besök hos oss kan du antingen betala ditt besök med kort eller få en faktura via Klarna. Självklart kan vi hjälpa till och direktreglera ditt besök med ditt försäkringsbolag, detta mot en avgift.

Hembesök

Vi kan komma hem till din häst och undersöka samt behandla den hemma i ditt stall. Ring eller mejla till oss så bokar vi in ett hembesök!

Drop-in

Vi har drop-in för vaccinationer och även id-kontroller, men ring gärna innan Ni kommer.
Tänk på att kliniken inte alltid är bemannad på ffa kvällstid fast vi har öppet, så ring alltid innan du planerar att besöka oss!

Avbokning

Hästsjukhuset debiterar avgift för besökande som uteblir vid bokat besök alternativt avbokar senare än 24 timmar. Detta pga vi har många kunder som vill komma på besök hos oss och vi vill kunna hjälpa till så fort som möjligt.

Navigation

Hästsjukhuset Stav ligger i Tungelsta ca 3 mil söder om Stockholm mot Nynäshamn. Klinikens GPS-koordinater är LAT N 59°05.35’ LONG E 018° 03.51’.

Från Stockholm kör väg 73 mot Nynäshamn sväng av avfart Stav, Tungelsta, Årsta Havsbad.  Ta höger direkt efter avfarten och direkt vänster, vid skylt Fors, Stav. Följ vägen rakt fram ca 3km och sväng vänster vid vit skylt Hästklinik. Från Nynäshamn kör väg 73 mot Stockholm ta avfart Stav, Tungelsta, Årsta Havsbad. Ta vänster direkt efter avfarten  och sedan vänster, vid skylt Fors, Stav. Följ vägen rakt fram ca 3km och sväng vänster vid vit skylt Hästklinik.


Förbud mot fotografering och filmning utan tillstånd

Detta sjukhus är inte en offentlig plats. Därför behöver du tillstånd för att fotografera och filma i våra lokaler.

Förbudet finns för att värna om sekretessen och integriteten för anställda och besökare, samt ge den kliniska personalen ro att utföra sitt sjukvårdsarbete. Alla hos oss ska känna sig säkra på att de inte blir fotograferade eller filmade mot sin vilja. Bild- eller filmdokumentation av ett besök, en undersökning, bedömning eller behandling får enbart ske med vårt medgivande.

Undantag mot förbudet 

Du får ta stillbilder på din häst under ert besök om dessa bilder inte innehåller andra djur eller personer. Samma villkor gäller för foton på dig själv, inga andra får synas utan att personerna eller djurägarna medgivit det personligen. Undantaget gäller endast stillbilder, inte film i någon form. Till film räknas även Facetime, Messengersamtal och liknande.

Tack för att du följer våra riktlinjer!


Våra recensioner

Mia Miamums

5

Fick vår häst skodd av en toppenbra hovslagare som heter Gunnar. Superbra service så vi är jättenöjda.

Dolores Ryberg

5

Bra bemötande och omhändertagande av alla. Tacksam för hjälp och stöttning. Flemming är kunnig, förtroendeingivande, inkännande, lyssnar och läser av häst och människa på ett fint sätt. Svarar och berättar så man förstår. Allt kändes tryggt från ankomst till avfärd. Bästa ni!

Nelly Karlsson

5

Snabbt mottagande och jätte trevlig personal. De förklarade verkligen vad det var för fel o vart min ponny hade ont. De arbetade snabbt och effektivt och väldigt noggrant. Skulle starkt rekommendera denna Hästklinik.

Anneli Hallberg

5

Mycket kompetent och trevlig personal som alltid tar väl hand om både häst och ryttare oavsett ärende. Rekommenderas!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 16:30
 • Onsdag
  08:00 - 16:30
 • Torsdag
  08:00 - 16:30
 • Fredag
  08:00 - 16:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Malgorzata Dziurla

  Klinikchef

  Malgorzata Dziurla

  Leg. Djursjukskötare

  Malgorzata ”Gola” Dziurla har arbetat på Hästsjukhuset i Stav sedan 2006, tidigare arbetat på DV i Vårsta som veterinärassistent sedan 1998. Fälttävlansryttare och C-tränare i fälttävlan med starter upp till CNC*** och CIC** klass på egen framtagna hästar, medlem i utvecklingstruppen till landslaget under början av 2000-talet. Har även visat och ridit många hästar i unghästchampionat i 3års-test, hoppning och fälttävlan. Fritidsintressen: Rida och tävla, gillar fart och fläng, älskar att resa, dyka och åka skidor med min familj. Specialintressen: Anestesi och akutsjukvård Det här visste du inte om mig: Är väldigt huslig, älskar att laga mat och har truckkort. År inom yrket: 20år   Kompetens Leg DSS sedan 2013 Hästanastesiologi steg I-III och även advanced C-tränare fälttävlan aukt. av Svenska Ridsportförbundet Mängder av olika kurser inom djurskötarämnet under åren
  Läs mer om Malgorzata
  Flemming Winberg

  Chefsveterinär

  Flemming Winberg

  Leg. Veterinär

  Började sin veterinära karriär på stuteri på Irland under 4 avelssäsonger och därefter 2 år i Danmark i häst och stordjurspraktik. 1989 startade han på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och utvecklade artroskopin till en konstart vilket resulterade i en mängd publikationer och presentationer på kongresser i Europa och USA under 90 talet. 1998 tillträdde han som chef på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och under 2000 talets början utvecklade han samarbetet med fysioterapeuter omkring ortopediska problemställningar vilket gjorde Helsingborg världsledande inom denna del av hästsjukvården. Under andra halvan av 2000 talet var han en mycket anlitad föreläsare i ämnet på kongresser i hela Europa. Hösten 2012 tillträdde han posten som Chefsveterinär vid Hästkliniken, Universitets-djursjukhuset på SLU Ulltuna. Efter 3 år där med stora utmaningar både lokalmässigt (flytt till nya lokaler) och organisationsmässigt, blev han ”draftad” till Evidensiateamet på Stav. Kompetens Specialistkompetens i hästens sjukdomar
  Läs mer om Flemming
  Elisabeth Mandorf

  Examinerad hästodontolog

  Elisabeth Mandorf

  Leg. Veterinär

  Elisabeth tog veterinärexamen 2003 och började, efter en kortare tid som distriktsveterinär, att arbeta på Universitetsdjursjukhuset vid Veterinärhögskolan/SLU i Uppsala. Hon har också arbetat som klinikveterinär på hästklinikerna i Mantorp och Täby samt som patolog på Sveriges Veterinärmedicinska anstalt, SVA. Elisabeth har gått ATG Hästklinikernas specialistutbildningsprogram och då vidareutbildat sig inom framförallt bilddiagnostik. Hon har tillbringat en tid på Hästsjukhuset vid University of Saskatshewan i Kanada. Elisabeth har gått en av världens mest avancerade hästtandvårdsutbildningar (SLU:s Fortbildning i hästens munhåla) och hon blev 2015 en av Sveriges få examinerade hästodontologer. Hon utför ”vanlig” hästtandvård men också t ex karieslagningar och rotfyllningar. Förutom tandvården ägnar Elisabeth en hel del av sin tid åt bl a hältutredningar och ridbarhetsproblem. Elisabeth har nyligen flyttat till en mindre hästgård och hennes lediga tid ägnas åt den samt åt familj, djur och vänner. Skidåkning och löpning ligger henne också varmt om hjärtat. Elisabeths hemliga stolthet är en tredjeplats vid Riksmästerskapen i fullkontakt Kyokushin karate.
  Läs mer om Elisabeth
  Maria Sjöström John

  Specialistkompetens i hästens sjukdomar

  Maria Sjöström John

  Leg. Veterinär

  Maria tog sin veterinärexamen 2005 och efter ett år som distriktsveterinär började hon på Hästspecialistsjukhuset Strömsholm. Efter 5 lärorika år flyttade hon tillbaka till Stockholm och började arbeta i ambulatorisk hästpraktik med Värmdö som bas. Sedan 2017 jobbar Maria hos oss på Evidensia Hästsjukhuset Stav och ni träffar henne både inne på kliniken och ute på hembesök i stallen. Fritiden spenderas gärna med diverse fritidsaktiviteter med familjen, gärna skidåkning i alla former, och med hundträning med den lapska vallhunden Isa. Kompetens Fortbildning i hästens munhåla SLU I+II Vidareutbildning dermatologi Vidareutbildning ultraljud
  Läs mer om Maria
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg