veterinär med evidensialogga på ryggen tittar på springande häst

Inför besöket Hästsjukhuset Stav

Idag: 08:00 ­- 16:30

Telefontid: 
Mån-sön 08:00-22:00

Inför besöket

Parkering, anmälan i receptionen och urlastning

Det finns gott om plats för transporter på vår stora parkering  så att du slipper backa med släpet, men innan du lastar ur vill vi helst att du anmäler er ankomst i receptionen. I normalfallet använder ni sedan en av besöksboxarna innanför entrén och inväntar din veterinär.

Observera att vi tyvärr inte kan hjälpa till med lastning av din häst ur säkerhetsaspekt för vår personal. Försök i stället att ta med någon ytterligare person som medhjälpare om tveksamheter finns angående lastning/utlastning av din häst.

Om det blir lite väntetid finns alltid fika (kostar inget) samt dricka, mat och godis till självkostnadspris i väntrummet.

Betalning

Efter ditt besök hos oss kan du antingen betala ditt besök med kort eller få en faktura via Klarna. Självklart kan vi hjälpa till och direktreglera ditt besök med ditt försäkringsbolag, detta mot en avgift.

Hembesök

Vi kan komma hem till din häst och undersöka samt behandla den hemma i ditt stall. Ring eller mejla till oss så bokar vi in ett hembesök!

Drop-in

Vi har drop-in för vaccinationer och även id-kontroller, men ring gärna innan Ni kommer.
Tänk på att kliniken inte alltid är bemannad på ffa kvällstid fast vi har öppet, så ring alltid innan du planerar att besöka oss!

Avbokning

Hästsjukhuset debiterar avgift för besökande som uteblir vid bokat besök alternativt avbokar senare än 24 timmar. Detta pga vi har många kunder som vill komma på besök hos oss och vi vill kunna hjälpa till så fort som möjligt.

Navigation

Hästsjukhuset Stav ligger i Tungelsta ca 3 mil söder om Stockholm mot Nynäshamn. Klinikens GPS-koordinater är LAT N 59°05.35’ LONG E 018° 03.51’.

Från Stockholm kör väg 73 mot Nynäshamn sväng av avfart Stav, Tungelsta, Årsta Havsbad.  Ta höger direkt efter avfarten och direkt vänster, vid skylt Fors, Stav. Följ vägen rakt fram ca 3km och sväng vänster vid vit skylt Hästklinik. Från Nynäshamn kör väg 73 mot Stockholm ta avfart Stav, Tungelsta, Årsta Havsbad. Ta vänster direkt efter avfarten  och sedan vänster, vid skylt Fors, Stav. Följ vägen rakt fram ca 3km och sväng vänster vid vit skylt Hästklinik.


Förbud mot fotografering och filmning utan tillstånd

Detta sjukhus är inte en offentlig plats. Därför behöver du tillstånd för att fotografera och filma i våra lokaler.

Förbudet finns för att värna om sekretessen och integriteten för anställda och besökare, samt ge den kliniska personalen ro att utföra sitt sjukvårdsarbete. Alla hos oss ska känna sig säkra på att de inte blir fotograferade eller filmade mot sin vilja. Bild- eller filmdokumentation av ett besök, en undersökning, bedömning eller behandling får enbart ske med vårt medgivande.

Undantag mot förbudet 

Du får ta stillbilder på din häst under ert besök om dessa bilder inte innehåller andra djur eller personer. Samma villkor gäller för foton på dig själv, inga andra får synas utan att personerna eller djurägarna medgivit det personligen. Undantaget gäller endast stillbilder, inte film i någon form. Till film räknas även Facetime, Messengersamtal och liknande.

Tack för att du följer våra riktlinjer!


Våra recensioner

5

Toppen!

5

Lugn och harmonisk miljö.Trevlig personal 🌸

5

Alltid lika trevligt bemötande oavsett anledning till besök,hovslagare,besök hos vetrinär,hembesök m.m

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Telefontid: 
Mån-sön 08:00-22:00
Helgdagar och andra öppettider

Våra öppettider

  • Måndag
    08:00 ­- 16:30
  • Tisdag
    08:00 ­- 16:30
  • Onsdag
    08:00 ­- 16:30
  • Torsdag
    08:00 ­- 16:30
  • Fredag
    08:00 ­- 16:30
  • Lördag
    Stängt
  • Söndag
    Stängt

Medarbetare

Malgorzata Dziurla

Klinikchef

Malgorzata Dziurla

Leg. Djursjukskötare

Malgorzata ”Gola” Dziurla har arbetat på Hästsjukhuset i Stav sedan 2006, tidigare arbetat på DV i Vårsta som veterinärassistent sedan 1998. Fälttävlansryttare och C-tränare i fälttävlan med starter upp till CNC*** och CIC** klass på egen framtagna hästar, medlem i utvecklingstruppen till landslaget under början av 2000-talet. Har även visat och ridit många hästar i unghästchampionat i 3års-test, hoppning och fälttävlan. Fritidsintressen: Rida och tävla, gillar fart och fläng, älskar att resa, dyka och åka skidor med min familj. Specialintressen: Anestesi och akutsjukvård Det här visste du inte om mig: Är väldigt huslig, älskar att laga mat och har truckkort. År inom yrket: 20år   Kompetens Leg DSS sedan 2013 Hästanastesiologi steg I-III och även advanced C-tränare fälttävlan aukt. av Svenska Ridsportförbundet Mängder av olika kurser inom djurskötarämnet under åren
Läs mer om Malgorzata
Flemming Winberg

Specialist i Hästens Sjukdomar, chefsveterinär

Flemming Winberg

Leg. Veterinär

Började sin veterinära karriär på stuteri på Irland under 4 avelssäsonger och därefter 2 år i Danmark i häst och stordjurspraktik. 1989 startade han på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och utvecklade artroskopin till en konstart vilket resulterade i en mängd publikationer och presentationer på kongresser i Europa och USA under 90 talet. 1998 tillträdde han som chef på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och under 2000 talets början utvecklade han samarbetet med fysioterapeuter omkring ortopediska problemställningar vilket gjorde Helsingborg världsledande inom denna del av hästsjukvården. Under andra halvan av 2000 talet var han en mycket anlitad föreläsare i ämnet på kongresser i hela Europa. Hösten 2012 tillträdde han posten som Chefsveterinär vid Hästkliniken, Universitets-djursjukhuset på SLU Ulltuna. Efter 3 år där med stora utmaningar både lokalmässigt (flytt till nya lokaler) och organisationsmässigt, blev han ”draftad” till Evidensiateamet på Stav. Kompetens Specialistkompetens i hästens sjukdomar
Läs mer om Flemming
Disa Stattin

Disa Stattin

Leg. Veterinär

Jag gick min veterinärutbildning i Kaunas, Litauen under 2014-2020. Under min studieperiod gjorde jag ett Externship i Ocala, Florida samt jobbade på Universitetsdjursjukhuseti Uppsalas hästavdelning som operationssköterska. Innan jag började jobba här på Hästsjukhuset i Stav har jag jobbat som veterinär på Distriktsveterinärerna i 2 år där jag främst arbetade med häst och lantbruksdjur inom akutmedicin.   På Stav har jag påbörjat en vidareutbildning inom kirurgi så ni kommer hitta mig inne på operation, i den ambulerande verksamheten och inne på kliniken vid bokade besök!  Mina intressen är främst kirurgi, ortopedi och akutmedicin.
Läs mer om Disa
Jessica Bergman

Jessica Bergman

Leg. Veterinär

Veterinär Jessica Bergman har tänder som ett av sina specialintressen och har vidareutbildat sig på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet), gått deras tandkurser (I-III) och håller på att förbereda sig  för sin hästodontolog examination.
Läs mer om Jessica
Våra medarbetare

Facebook inlägg