Om Hästkliniken Gävle

Om oss Hästkliniken Gävle

Idag: 08:00 - 20:00

Om oss

Vid kliniken arbetar legitimerade veterinärerna Julia Strandberg, Sandra Carlén och Karin Lannér samt Fanny Eriksson som djurvårdare på nivå 2 och djurvårdare Evelina Söderström. Tillsammans med konsulterande godkänd hovslagare Johnny Norring och konsulterande diplomerad equifysioterapeut Caroline Stenman bygger vi ett team kring dig och din häst. Vi ser till helheten och anpassar behandling och rehabilitering efter varje individ.

Vi har även turen att ha ett samarbete med veterinär och odontolog Therese Lundberg.

Vill du bli uppdaterad kring aktuella händelser på kliniken, till exempel föreläsningar och specialistmottagningar så finns den informationen även på vår Facebooksida.

 Följ oss på Facebook


Equiterapi och rehab
Caroline Stenman kommer till klinikenen gång i månaden. Ta chansen att få din häst undersökt av veterinär och equiterapeut samtidigt. Välkomna att boka tid!

Ambulerande verksamhet
Med våra klinikbilar kan vi komma hem till dig och utföra de flesta av våra behandlingar direkt i stallet. Exempelvis munhåleundersökning, röntgen, ultraljud, besiktningar, vaccination med mera.

Våra recensioner

Agneta Bedoire

4

Var på föreläsning om magsår på hästar. De fixar bra och intressanta föreläsningar för oss hästägare. Tusen tack.

Camilla Strid

5

Jonny Norring är helt otroligt duktig med våra hästar som behöver korrigeras. X-bent och en ballerina. Norring har alltid en plan B. Han är bäst helt enkelt!!

Christer Nord

5

Tandkontroll för dotterns häst. Skicklig och trevlig veterinär som förklarade varje moment hon utförde på hästen.

Erik Walldén

5

Trevlig och kompetent personal!

Baserat på recensioner från Google

Hästkliniken Gävle

 • Måndag
  08:00 - 16:30
 • Tisdag
  08:00 - 16:30
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 16:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Karin Lannér

  Klinikchef

  Karin Lannér

  Leg. Veterinär

  Karin är veterinär och klinikchef. Hon tog veterinärexamen 2012 och har sedan dess jobbat med hästar. Hon är inskriven på svenska specialistutbildningsprogrammet med inriktning häst samt på ISELP – en internationell vidareutbildning fokuserad på hältor och rörelsestörningar. Förutom sitt ortopediska intresse har Karin även gått alla tre delkurserna i den svenska specialistutbildningen inom hästtandvård – odontologi. Karin kommer senast från en anställning på Hästkliniken, Sveriges Lantbruksuniversitet där hon var veterinär samt vårdavdelningschef. Där har hon jobbat mycket med akutsjukvård, tandvård samt kirurgiska patienter. Hon är inte helt okänd för många i Gävle då hon även tidigare varit klinikchef på Evidensia Hästkliniken Gävle. Karin har två egna hästar och gillar klättring och träning. Kompetens Karin är godkänd FEI-treating veterinär vilket betyder att hon får jobba på och behandla hästar på internationella tävlingar Genomfört alla tre delkurserna i svenska vidareutbildningen Hästtandvård Godkänd id-kontrollant och chipmärkare
  Läs mer om Karin
  Julia Strandberg

  Julia Strandberg

  Leg. Veterinär

  Julia började hos oss februari 2021 och tog veterinärexamen vid SLU januari 2021. Hennes examensarbete handlade om läkemedelsresistens hos inälvsparasiten spolmask. Julia har även jobbat på Distriktsveterinärerna i Valbo sommaren 2020. Till vardags bor Julia i Gävle där hon också är uppvuxen, dessutom har hon ett stort intresse inom islandshästsporten. Detta har hon haft sedan 7 års ålder och idag har hon 6 egna. Steg 1 svenska vidareutbildningen Hästtandvård Ultraljud distala extremiteter (VeTa-Bolaget) SI-led, rygg och bäcken-problem (VetPD)
  Läs mer om Julia
  default avatar

  Sandra Carlén

  Leg. Veterinär

  Sandra har jobbat hos oss sedan oktober 2022. Hon tog veterinärexamen januari 2018 och har jobbat hos Distriktsveterinärerna i Valbo 2017-september 2022. Hennes största intressen inom veterinärmedicin är hästens tänder samt akutvård så som kolik och sårskador.  Det hon är intresserad av att lära sig mer om är endoskopering, gastroskopering samt ultraljud. Utöver veterinäryrket så håller Sandra på med dans, klättring och är aktiv inom sjöräddningen.   Kompetens Genomfört 2 av delkurserna i svenska vidareutbildningen Hästtandvård Officiell veterinär Godkänd id-kontrollant och chipmärkare Immobiliseringskurs (Blåsrör)
  Läs mer om Sandra
  Therese Lundberg

  Therese Lundberg

  Leg. Veterinär/ Odontolog

  Therese jobbar med hästtandvård på heltid. Hon utför fyllningar, lagningar samt tandextraktioner. Självklart utför hon också vanliga munhåleundersökningar i mån av tid. Vi har turen att Therese kommer till oss en dag i månaden som konsult. Detta gör att patienter vi har som behöver extra hjälp med tandvård kan få det på plats hos oss i Gävle. Även remisser från andra kliniker kan göras till Therese. Hemma har Therese även hon islandshästar, men inte lika många som Julia.
  Läs mer om Therese
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg