Medarbetare Hästkliniken Gävle

Medarbetare Hästkliniken Gävle

Idag: 08:00 - 16:30

Vi som jobbar på hästkliniken

Karin Lannér

Klinikchef

Karin Lannér

Leg. Veterinär

Karin är veterinär och klinikchef. Hon tog veterinärexamen 2012 och har sedan dess jobbat med hästar. Hon är inskriven på svenska specialistutbildningsprogrammet med inriktning häst samt på ISELP – en internationell vidareutbildning fokuserad på hältor och rörelsestörningar. Förutom sitt ortopediska intresse har Karin även gått alla tre delkurserna i den svenska specialistutbildningen inom hästtandvård – odontologi. Karin kommer senast från en anställning på Hästkliniken, Sveriges Lantbruksuniversitet där hon var veterinär samt vårdavdelningschef. Där har hon jobbat mycket med akutsjukvård, tandvård samt kirurgiska patienter. Hon är inte helt okänd för många i Gävle då hon även tidigare varit klinikchef på Evidensia Hästkliniken Gävle. Karin har två egna hästar och gillar klättring och träning. Kompetens Karin är godkänd FEI-treating veterinär vilket betyder att hon får jobba på och behandla hästar på internationella tävlingar Genomfört alla tre delkurserna i svenska vidareutbildningen Hästtandvård Godkänd id-kontrollant och chipmärkare
Läs mer om Karin
Julia Strandberg

Julia Strandberg

Leg. Veterinär

Julia började hos oss februari 2021 och tog veterinärexamen vid SLU januari 2021. Hennes examensarbete handlade om läkemedelsresistens hos inälvsparasiten spolmask. Julia har även jobbat på Distriktsveterinärerna i Valbo sommaren 2020. Till vardags bor Julia i Gävle där hon också är uppvuxen, dessutom har hon ett stort intresse inom islandshästsporten. Detta har hon haft sedan 7 års ålder och idag har hon 6 egna. Steg 1 svenska vidareutbildningen Hästtandvård Ultraljud distala extremiteter (VeTa-Bolaget) SI-led, rygg och bäcken-problem (VetPD)
Läs mer om Julia
default avatar

Sandra Carlén

Leg. Veterinär

Sandra har jobbat hos oss sedan oktober 2022. Hon tog veterinärexamen januari 2018 och har jobbat hos Distriktsveterinärerna i Valbo 2017-september 2022. Hennes största intressen inom veterinärmedicin är hästens tänder samt akutvård så som kolik och sårskador.  Det hon är intresserad av att lära sig mer om är endoskopering, gastroskopering samt ultraljud. Utöver veterinäryrket så håller Sandra på med dans, klättring och är aktiv inom sjöräddningen.   Kompetens Genomfört 2 av delkurserna i svenska vidareutbildningen Hästtandvård Officiell veterinär Godkänd id-kontrollant och chipmärkare Immobiliseringskurs (Blåsrör)
Läs mer om Sandra
Therese Lundberg

Therese Lundberg

Leg. Veterinär/ Odontolog

Therese jobbar med hästtandvård på heltid. Hon utför fyllningar, lagningar samt tandextraktioner. Självklart utför hon också vanliga munhåleundersökningar i mån av tid. Vi har turen att Therese kommer till oss en dag i månaden som konsult. Detta gör att patienter vi har som behöver extra hjälp med tandvård kan få det på plats hos oss i Gävle. Även remisser från andra kliniker kan göras till Therese. Hemma har Therese även hon islandshästar, men inte lika många som Julia.
Läs mer om Therese
Johnny Norring

Johnny Norring

Godkänd Hovslagare

Vår godkända hovslagare som jobbar med sjukbeslag och även normalskoningar i mån av tid. Erfarenhet   Johnny har jobbat med detta sedan kliniken öppnades i ATGs regi och har själv egna travhästar. Han är hos oss varje tisdag och onsdag, men ställer alltid upp vid akut behov när han kan.    
Läs mer om Johnny
default avatar

Evelina Söderström

Djurvårdare

Evelina började jobba hos oss juni 2022 och hon har tidigare jobbat på Högbo Bruk och på gymnasiet gick hon Naturvetenskaplig linje. Hon och familjen har haft häst ca 20 år och har i dagsläget flertalet dressyrhästar hemma på gården i Sandviken där hon bor. Fokus ligger på att tävla dressyr och hon har senaste åren genomfört en landslagssatsning och iår(2023) rider hon återigen i landslaget, i spetstruppen för U25-ryttare i dressyr. Utöver hästarna så gillar Evelina att träna och ett annat mål för året är att delta i Tough Viking(hinderbanelopp) och andra springlopp.
Läs mer om Evelina
Fanny Eriksson

Fanny Eriksson

Djurvårdare nivå 2

Fanny började som djurvårdare hos oss i februari 2018. Hon gick naturbrukslinje inriktning hästhållning på gymnasiet och har tidigare jobbat i stall som hästskötare samt på ridskola som häst och stallansvarig men också ridlärare. Erfarenhet i hästhantering finns det gott om sen barnsben då hon fram till 2013 bodde på familjeägd gård där avel, verksamhet inom utbildning av unghästar samt tävling bedrevs. Hon har tävlat i både hoppning och dressyr sedan 2005. Just nu har hon en häst som hon tävlar dressyr med. Sedan februari 2022 har hon också en son hemma och var mamma-ledig nästan hela 2022 men är nu tillbaka och jobbar heltid. Kompetens D9-kompetens Fördjupad praktisk kurs i röntgen, häst (VeTA-bolaget) Kurs om rehabilitiering av hästar med ortopedisk problematik (VeTA-bolaget) Nutrition och relaterade sjukdomar (VeTa-bolaget)
Läs mer om Fanny
Caroline Stenman

Caroline Stenman

Equiterapeut

Specialintressen​ ​inom​ ​yrket​: Rygg, nackproblem och diffusa problem med rörelseapparaten är det vanligaste problemen som jag jobbar med. Det är ett oerhört roligt och spännande (detektiv)arbete. Jag tycker att rehab delen av mitt arbete är mycket intressant. Att kunna ge hästen de bästa möjliga förutsättningarna för ett snabbt och hållbart tillfrisknande! Det​ ​bästa​ ​med​ ​mitt​ ​jobb​: Möjligheten och förmånen att, tillsammans med det kompetenta teamet på ESHS, kunna arbeta med att hitta hästens besvär och hjälpa den (och hästägaren) till en bättre tillvaro. Att även kunna arbeta förebyggande innan problemen uppstår! Fritidsintressen​: Ta hand om och träna våra egna dressyrhästar. Spendera tid med mina 2 barn, 2 hundar och 4 katter. Det​ ​här​ ​visste​ ​du​ ​inte​ ​om​ ​mig​: Läste till affärsjurist innan jag började på hästfysiobanan! Spelat basket i USA. Djur Häst Erfarenhet   Antal​ ​år​ ​inom​ ​yrket​/ESHS​: 16 år inom yrket , 2 1/2 år inom ESHS Utbildning​/erfarenhet​: Equiterapeut utbildning 2001-2003, Sverige Focus on the Equine Spine 2009-2011, Holland Utbildning Kinesiotejping 2015, Hartbury Collegue England Diverse kurser i fysioterapi och rehabilitering av häst.  
Läs mer om Caroline