Evidensia står för officiellt veterinärteam under FEI EM i Ridsport Göteborg

den 17 maj 2017
Evidensia-veterinarteam-EM-Goteborg
  • FEI EM
  • Ridsport

Evidensia Djursjukvård står för det officiella veterinärteamet under FEI EM i ridsport i Göteborg 21-27 augusti 2017. Veterinärteamet kommer att bestå av veterinärer, djursjukskötare och hovslagare från Evidensias kliniker och sjukhus. Tillsammans med FEI:s veterinärdelegation kommer de se till att alla hästar får bästa tänkbara vård under Europamästerskapen.

En av utmaningarna med uppdraget är att förse tävlingsdeltagare med tillgång till snabb sjukvård på en stor yta. Till sin hjälp har teamet en uppbyggd klinik på tävlingsområdet, samt tre ambulerande bilar som kommer att vara utplacerade vid de olika stallarna och arenorna. Gruppen kommer att ledas av Flemming Winberg, välkänd ortoped och kirurg från Evidensia Hästsjukhuset Stav, tillsammans med Lotta Persson, sjukhuschef och leg. djursjukskötare vid Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg.

”Vi är glada över förtroendet att bemanna det officiella veterinärteamet under nästa års Europamästerskap i Göteborg. Teamet kommer att bestå av några av våra mest erfarna medarbetare med specialistkunskaper inom medicin, ortopedi och akutsjukvård för sporthästar. Veterinärteamet kommer att finnas på plats dygnet runt under hela mästerskapet”, säger Karolina Dahlkvist, affärsområdeschef inom häst på Evidensia Djursjukvård.”

 

Du kan läsa mer om hur tävlingsveterinärerna kommer att arbeta i den här artikeln i Hippson.