Idag: 09:00 - 16:00

Måndag & torsdag, 9:00-16:00

Föreläsningar och kurser

Evidensia Hstkliniken Flyinge erbjuder föreläsningar och kurser för både djurägare och djursjukvårdspersonal.


Veterinär och sjukgymnast - det hållbara teamet kring din häst

Föreläsning i Flyinge den 20 oktober och i Helsingborg den 21 november. Leg. veterinär Veronica Sundén och Leg. fysioterapeut Anna Havsjö håller föreläsning på temat.

Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg tar steget in i framtidens hästvård, och vi bjuder in er att hänga med! Hästsporten i Sverige växer och stora krav ställs på hästarnas välmående och prestation. Vi vill fokusera på helheten när det kommer till hästarnas hälsa och funktion för att förebygga att problem uppstår, och för att få ett hållbart behandlingsresultat när skadan ändå är framme.

Veterinärens kompetens kring vävnadsstrukturer, skador och medicinsk behandling i kombination med sjukgymnastens kompetens kring muskulatur, rörelsemönster och belastning ger ett helhetsgrepp om problemet där vi inte bara behandlar symptomen utan också kan gå till botten med problemet och nå ett resultat som blir hållbart över tid.

Vi bjuder in till en föreläsning där ni får insikt i hur vi arbetar tillsammans, både förebyggande och rehabiliterande. Vi går igenom de moment som ingår i vår undersökning, hur vi väljer behandling samt hur rehabiliteringen läggs upp utefter det individuella ekipagets förutsättningar och mål. Kom med och lär er hur den moderna hästvården går till! Vad tittar vi på, hur undersöker vi och hur lägger vi upp vår behandling? Efter clinicen kommer ni ha en helt annan förståelse och insikt och kunna ställa krav på en helomfattande och kvalitativ vård för er häst!

Anmälan

Anmälan görs via e-post till sara.hedberg-johansson@evidensia.se Uppge namn och telefonnummer.
Vid frågor vänligen kontakta sara.hedberg-johansson@evidensia.se

Pris och betalning

150 kr/person inklusive fika, som betalas på plats  
(OBS! I Flyinge endast swish och i Helsingborg swish- eller kortbetalning) 
Begränsat antal platser. Glöm inte att meddela ev. matallergi/kostavvikelse.

Datum och plats

20 oktober kl. 18:00 - Aulan i Utbildningshuset på Flyinge Kungsgård
21 november kl. 18:00 - Föreläsningssalen på Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg – ingång via éntre till smådjursreceptionen, parkering utanför Specialisthästsjukhuset.

Varmt välkomna!


Våra recensioner

Peter Julin

5

Mycket trevligt

Remy Grønstad

5

Fantastisk anläggning 😊

Agne Johansson

4

Cecilia Carlsson

4

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Måndag & torsdag, 9:00-16:00
Helgdagar och andra öppettider

Hästkliniken

 • Måndag
  09:00 - 16:00
 • Tisdag
  Stängt
 • Onsdag
  Stängt
 • Torsdag
  09:00 - 16:00
 • Fredag
  Stängt
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Li Ågårdh

  Klinikveterinär

  Li Ågårdh

  Leg. Veterinär, Cert. hästkiropraktor - Backbone

  Li tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2012 och började efter några år som ambulerande hästveterinär i Skåne arbeta på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Li är vidareutbildad inom kiropraktik på häst genom den tyska utbildningen Backbone. Li är även FEI treating vet. Hon har ett extra stort intresse för rehabilitering, hästtandvård samt intermedicin. Ni kan bland annat träffa Li genom vår ambulatoriska verksamhet, på kliniken i Flyinge samt på jouren. Li har en gedigen bakgrund inom ridsporten. Hon är utbildad Hippolog från Flyinge och har tävlat 145 hoppning. Hennes familj bedriver ponnyavel.
  Läs mer om Li
  Christian Pedersen

  Chefsveterinär Ortopedi

  Christian Pedersen

  Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. ISELP

  Christian tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2004 och började efter några år som ambulatorisk veterinär i Danmark arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Han blev svensk specialist i hästens sjukdomar 2011. Christian är även den första och hittills enda veterinär i Sverige att bli certifierad genom ISELP – International Society of Equine Locomotor Pathology. ISELP är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat. Christian har ett stort intresse för sjukdomar i hästens rörelseapparat samt bilddiagnostik. Ni träffar honom på den ortopediska avdelningen i Helsingborg samt på kliniken i Flyinge.
  Läs mer om Christian
  Caspar Hegardt

  Klinikveterinär

  Caspar Hegardt

  Leg. Veterinär

  Caspar tog veterinärexamen från Köpenhamns Universitet 2019. Caspar har därefter arbetat på Hallands Djursjukhus i Slöinge. Nu arbetar Caspar som klinikveterinär på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg, samt på kliniken i Flyinge. Caspar har en framgångsrik tävlingskarriär inom islandshästsporten med bl.a. NM- och VM-medaljer och har tidigare arbetat professionellt som beridare. Caspar intresserar sig mycket för hästens rörelseapparat och dess problematik. Ni möter Caspar på kliniken samt på jouravdelningen.
  Läs mer om Caspar
  Veronica Sundén

  Klinikveterinär

  Veronica Sundén

  Leg. Veterinär

  Veronica tog sin veterinärexamen på Köpenhamns universitet 2014. Efter några år som distriktsveterinär i Flyinge jobbade hon på Evidensia Hästkliniken Mantorp. Nu jobbar hon som klinikveterinär på Specialisthästsjukhuset. Ni kan träffa henne både på kliniken i Helsingborg, i Flyinge, samt ambulatoriskt hemma i stallet. Veronica har stort intresse för hästens rörelseapparat inklusive bilddiagnostik samt akutsjukvård. Hon har påbörjat utbildning inom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat. Hon har även gått vidareutbildning inom hästens munhåla och tänder. Hästbakgrunden ligger inom ridsporten. Veronica har under sin utbildningstid jobbat med både hopp- och dressyrhästar.
  Läs mer om Veronica
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg