Ny hästpodd med Sanna Lundell

torsdag 30 mars 2017
sanna-lundell

Veterinärpodden är podden för alla som älskar hästar och som vill veta mer om hästens sjukdomar och hur man kan förebygga skador!

Hästar precis som människor blir sjuka ibland. Livet som hästägare innebär därför till stor del att försöka lista ut varför hästen inte fungerar som den ska. Journalisten och hästägaren Sanna Lundell skapar podden hon själv hade velat lyssna på och bjuder in den kompetenta, erfarna och varma veterinären Marianne Lindsjöö till sin gård för att diskutera hästens vanligaste sjukdomar. Även andra veterinärer och sakkunniga gästar podden.

Veterinärpodden är enkelt beskrivet poddvärldens motsvarighet till SVT:s megatittarsuccé Fråga Doktorn. Ridning är en av Sveriges mest populära idrotter. Det finns ca 400 000 hästar i Sverige och nästan 1 miljon ryttare och hästälskare där ute. Ändå skapas förvånansvärt få tv- och radioprogram och podcasts för den här stora målgruppen.

Evidensia är med och sponsrar Veterinärpodden. Vårt mål är fler friska och välmående hästar, därför vill vi gärna bidra till att sprida kunskap om deras hälsa och välmående. Våra veterinärer gästar även några avsnitt.

Veterinärpodden har en Facebooksida. Gå in där och ställ frågor till podden. Frågor från lyssnare tas upp i de olika avsnitten.

 

I första avsnittet var temat vinter och Marianne förklarar varför våra fyrbenta är särskilt skadebenägna just vintertid. Avsnitt nummer två tog upp ämnet kolik och veterinär David Wickner gästade programmet.

Dagens avsnitt handlar om ögon – om hästens syn och hur hästen ser.

 

Avsnitten finns på Podtail och iTunes