Nu får Evidensia Djursjukhuset Malmö ett djurapotek: Vetapotek

torsdag 8 november 2018
Vetapotek
  • apotek
  • djurapotek
  • djurmedicin
  • djurvård
  • evidensia
  • medicin
  • vetapotek

Evidensia startar apotekshandel med fokus på djurläkemedel. Det fysiska apoteket Vetapotek har sin bas hos Evidensia Djursjukhuset Malmö och riktar sig i första hand till djur och deras ägare. lanseras också en e-handel: www.vetapotek.se, med det mesta till till hunden, katten, hästen och gnagaren.

– Att Evidensia startar apoteksverksamhet med fokus på djurläkemedel i våra lokaler på Evidensia Djursjukhuset Malmö är ännu ett steg i vår ambition att erbjuda branschens bästa kundbemötande. Vi vill att varje möte med djur och deras ägare ska göra skillnad, och Vetapotek är vårt sätt att ytterligare bidra till det, säger Johan Wiklund, vd för Evidensia Djursjukvård.

Vetapotek kommer att sälja både läkemedel, egenvårdsprodukter, foder och tillbehör för husdjur. Därmed säkerställs att djurläkemedel alltid finns tillgängligt i hela Malmöregionen närhelst djurägare behöver det.

Att ha ett apotek i direkt anslutning till Evidensia Djursjukhus gör det enklare för djurägare då man inte behöver åka vidare till annat apotek för att påbörja veterinärens ordinerade behandling, eller vänta på läkemedel som är beställningsvara.

Vetapotek riktar sig i första hand till djur men kommer också att tillhandahålla läkemedel för människor.

I samband med att det fysiska apoteket öppnas lanseras också en e-handel: www.vetapotek.se. Där finns det mesta till hunden, katten, hästen och gnagaren i form av foder, egenvårdsprodukter, leksaker och andra tillbehör.

– Vi ser fram emot att kunna hjälpa ännu fler djur och deras ägare med råd och stöd kring läkemedel och djurhälsa. Det känns fantastiskt roligt att vi nu öppnar vårt första Vetapotek i en region där många djurägare får möjlighet att ta del av fler av våra tjänster och produkter, säger Johan Wiklund.

Butikskonceptet är framtaget av Reactor Retail, E-handelssajten är producerad av Limetta.

Vetapotek har tillstånd från läkemedelsverket att driva apotek.

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering.

Tillsammans tar våra engagerade medarbetare över hela landet emot över 500 000 patientbesök per år.

För ytterligare information kontakta:

Johan Wiklund, vd Evidensia Sverige, 070 321 99 99, johan.wiklund@evidensia.se

Christina Gillberg, presskontakt, Evidensia Djursjukvård, 073 080 32 03, christina.gillberg@evidensia.se