Norra Sveriges djursjukhus byggs ut

tisdag 16 oktober 2018
minneslund_gammelstad

Invigningen av det nya djursjukhuset i Gammelstad, Luleå, inträffade under lördagen den 29 september. Evidensia Sveriges VD, Johan Wiklund, gratulerade klinikchefen, kollegorna, Gammelstad, Luleå och hela Norrbotten till tillskottet. – Ni har ett av hela Europas finaste djursjukhus nu och det ska ni vara otroligt stolta över. Det är jag!

– Det är en av mina stora drömmar i livet som slår in idag. En framtidsdröm som inte hade kunnat vara möjlig utan den fantastiska personal som arbetar här i Gammelstad. Ni är absolut bäst, och utan er hade det här inte varit möjligt.

Med de orden inledde en berörd djursjukhuschef, Elisabeth Folkesdotter Pekkari, nyinvigningen av djursjukhuset i Gammelstad.

130 inbjudna gästerna var på plats på fredagskvällen: personal, deras familjer, remittenter och andra kollegor.

Evidensias storsatsning
Receptionen och butiken är tre gånger större, en CT-scanner har köpts in likaså narkosutrustning och övervakning och sjukhuset har en nybyggd minneslund. Luleå och Norrbotten har fått ett toppmodernt djursjukhus, faktiskt ett av norra Europas finaste om man lyssnar till Johan Antti, länsråd i Norrbotten med ansvar för djurskydd och veterinärmedicinska frågor.

Stort tack till Evidensia och VDn
– Tack stort för förtroendet som Sveriges ledning har gett oss, koncernen satsar stort och tror starkt på oss och vår gemensamma framtid i Evidensia, sa Elisabeth, djursjukhuschef Gammelstad.

Rundvandring efter invigningen
Personalen bemannade de olika avdelningarna på det nya djursjukhuset och visade skiktröntgen, hur man kan läsa av om en katt lider av dövhet, förberedelser inför en operation, hur ultraljud fungerar, och mycket annat.

Öppet för allmänheten på lördagen
Under lördagen fick allmänheten vara med om kattutställning i miniformat, fårvallning samt uppvisning av hund och kanin. Den nya butiken var öppen och man kunde besöka den nya minneslunden, som Gammelstad är en av få att ha.