Evidensias veterinärteam på annorlunda tävlingar i Falsterbo

tisdag 11 augusti 2020
Falsterbo

Evidensia har kollegor från Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg på plats som veterinärteam i Falsterbo. Tävlingen Falsterbo Horse Show går av stapeln varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport där svenska och internationella toppryttare tävlar i både hoppning och dressyr. Evenemanget drar årligen över 60 000 besökare.

2020 anordnas på grund av corona istället två separata tävlingsmoment under 9-16 augusti, Folksam SM i hoppning för både ponny och häst samt Folksam Open för unghästar. Tävlingarna genomförs utan publik, internationella ekipage och utställare.

Även om läktarna gapar tomma så finns Evidensias veterinärer tillhands för hästarna som deltar. Lotta Persson, sjukhuschef på Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg sätter ord på känslan att kunna bidra:

–  Vi, som resten av hästsverige, tycker det är fantastiskt att Falsterbo kan anordna detta. Ryttarna har fått någonting att se fram emot när andra evenemang ställts in och det inte funnits möjlighet att delta i tävlingar utanför Sverige. Att kunna anordna ett SM på denna fantastiska internationella bana är jättestort för ekipagen, varje klass kommer att livestreamas och finalen TV-sändas. Det känns jättekul att kunna vara med och hjälpa till vid ett sådant här tillfälle.

Vi önskar både ekipage och veterinärer fina dagar i Falsterbo då de är efterlängtade.