Evelina Ögren ny landschef för Evidensia Sverige

torsdag 7 juli 2022
Evidensias Johan Wiklund axlar rollen som Regional Director Nordics för IVC Evidensia och lämnar över den svenska landschefpositionen till Evelina Ögren.

Evelina har arbetat inom Evidensia sedan 2016 som affärsområdeschef där hon ansvarar för 20 djurkliniker och djursjukhus i Mälardalen, Närke, Värmland, delar av Stockholm samt Östergötland. Under en period omfattade hennes område också de nordligaste klinikerna. Utöver detta ingår Evelina i Evidensia Sveriges ledningsgrupp.

- Min största uppgift som affärsområdeschef anser jag ha varit att se till att vi har riktigt bra lokala chefer inom Evidensia, berättar Evelina. Med rätt stöttning och information får de goda förutsättningar för att göra sitt jobb och föra verksamheten framåt. Människor ska vilja jobba på våra kliniker och sjukhus, därför är de lokala cheferna otroligt viktiga.

Ännu bättre för medarbetare och djurägare

Men nu fortsätter Evelina alltså sin resa inom Evidensia, tillträdesdatumet för den nya tjänsten blir 1 september. Innan dess ska hon knyta ihop säcken med sitt nuvarande team, planera för hösten och nästa år samt rekrytera en efterträdare. Sedan är det fullt fokus framåt som landschef och hennes ambitioner där som gäller:

- Vår resa dessa åren som jag jobbat här är helt fantastisk och vi är ett helt annat företag på många sätt. Samtidigt har Evidensia bibehållit kärnan i form av djursjukvård i världsklass och otroligt engagerade medarbetare. Min ambition är att vi ska fortsätta så och inte göra några drastiska förändringar. Men fortfarande tror jag att det finns saker som vi kan ändra, saker som gör det ännu lättare och roligare att jobba här plus förstås ännu bättre för djurägarna som besöker oss.

Som ny på sin post kommer Evelina resa runt för att etablera kontakt inom de områden hon tidigare inte varit, vilket framför allt är de södra och östra delarna av Sverige. Bland hennes hjärtefrågor blir att Evidensia ska ha sina ”lokala världsmästare” som hon kallar djurklinikerna och -sjukhusen, samt att Evidensia centralt ska stötta alla medarbetare och chefer i största möjliga mån.

Vill lyfta allas kompetens

En av de största fördelarna när Evelina greppar landschefsuppdraget är förstås de sex åren i företaget hon har bakom sig. 

- Först och främst tar jag med mig all den kunskap som jag har om djursjukvården och våra förutsättningar. I allt från det lilla till det stora. Dessutom har jag förstås även min ledar- och chefserfarenhet från andra branscher. Men egentligen är det en liten del, fortsätter hon. Hela ledningsgruppen bidrar med alla sina olika erfarenheter och kompetenser, för att inte tala om Evidensias över 2000 svenska medarbetare. Självklart ska alla få möjlighet att använda sina kvalifikationer och förmågor!

Johan Wiklund känner sig förvissad om att valet på Evelina som Evidensia Sveriges nya landschef är det rätta:

- Evelina har alltid skött sina åtaganden föredömligt. Hennes positiva egenskaper i form av lyhördhet, energi och kunskaper om vår bransch kommer tillföra tjänsten som landschef mycket. Dessutom är hon efter många år på Evidensia ett känt ansikte och väl respekterad. Jag önskar henne varmt lycka till i sitt nya uppdrag.

Och hela Evidensia håller med – det här kommer bli jättebra!

Bakgrund Evelina Ögren

Från början utbildade Evelina sig till civilingenjör. Arbetslivserfarenheten efter studierna har varit på stora industriföretag, bland annat Skanska, Electrolux och Ericsson. Därefter arbetade hon 5 år på Swedbank med både strategiska projekt för koncernledningen och som kontorschef för ett bankkontor. Sedan 2016 har Evelina varit affärsområdeschef på Evidensia Sverige samt medlem i den svenska ledningsgruppen.