Wellness

Evidensia Wellness är vårt nya koncept för förebyggande vård som till att börja med finns tillgängligt på Arninge, Staffanstorp, Höllviken och Gammelstad. Vår målsättning är att ge dig som djurägare de bästa förutsättningarna för att din hund eller katt ska få ett långt och friskt liv. Det vill vi göra genom regelbundna hälsoundersökningar, vacciner, och råd om kost, träning och skötsel – paketerat på ett sätt som gör det enkelt, tryggt och ekonomiskt för dig som djurägare.

Hälsoplanens innehåll anpassas efter din hund- eller katts ålder. I prenumerationsavgiften ingår två besök per år, ett till veterinär och ett till sköterska. Det går att inleda planen vid vilken ålder och tidpunkt på året som helst.

Veterinärbesök

  • Utförlig hälsoundersökning.
  • Vaccination enligt nationella riktlinjer.
    – För hund ingår vaccin mot valpsjuka, parvo, smittsam leverinflammation och kennelhosta, samt påfyllnad vid behov.
    – För katt ingår kattsnuva och kattpest, samt påfyllnad vid behov.
  • Diagnostiska tester (t.ex. blodkemiprov från 3 år, hematologiprover från 6 år).

Sköterskebesök

  •  Utförlig hälsoundersökning, inklusive vägning och hullbedömning.
  • Tandkontroll samt utbildning i tandborstning och tandvård.
  •  Enkel kloklippning vid behov samt information om hur du själv kan underhålla ditt djurs klor.

Utöver detta ger vi tips och råd om både näringsriktigt foder och träning som passar just ditt djur. Efter varje besök får du med dig skriftliga hemgångsråd anpassade för ditt djurs art och ålder, till exempel kastration, fysisk träning och kost.

Varför prenumerera på förebyggande vård?

Vi vill se friskare djur och trygga djurägare och ett av de viktigaste sätten att uppnå det är att jobba förebyggande. Med bra information och regelbundna hälsoundersökningar kan vi tillsammans antingen förhindra eller upptäcka eventuell sjukdom tidigare och vidta rätt åtgärder. Genom att paketera denna förebyggande vård i en plan för just din hund eller katt hoppas vi också kunna förenkla vardagen för dig som djurägare. Vi kontaktar dig när det är dags att komma in på en hälsokontroll och vet vilka vaccinationer och eventuella diagnostiska tester som är aktuella.

Vad kostar det?

Att vara kund i Evidensia Wellness kostar 179 kr per månad. Vi har ingen bindningstid vilket betyder att du har rätt att avsluta prenumerationen när du vill. Sammanlagt sparar du i genomsnitt 500 kr per år i jämförelse med våra ordinarie priser. Utöver det fördelaktiga priset innebär prenumerationen också att kostnaderna jämnas ut över tid.

Vad är skillnaden mellan Evidensia Wellness och en djurförsäkring?

Evidensia Wellness är inte en försäkring och ersätter inte det skydd en försäkring erbjuder. Vi rekommenderar att alltid ha en bra djurförsäkring som djurägare. Evidensia Wellness kan istället ses ett komplement som täcker mycket av den förebyggande vård som ligger utanför en traditionell djurförsäkring och som du behöver bekosta själv, t.ex. hälsokontroller och vaccinationer.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Priser kan variera mellan våra kliniker, hitta din kliniks generella prislista här:

Ta mig till prislistorna

Kliniker som erbjuder denna tjänst