Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra kliniker och djursjukhus.
Du kan hjälpa oss genom att läsa våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Veterinärkliniken Malmö Evidensia

Kunskap och omtanke - trygghet för dig och ditt djur

Idag: 08:00–17:00

Seniorkoll

 

Din hund eller katt räknas som senior kring sju års ålder. För de flesta raser är det då åldrandeprocessen påbörjas. Som ägare till en senior hund eller katt kan det vara bra att känna till vilka sjukdomar och problem som kan komma med åldern samt hur man behandlar dem. Vi rekommenderar årlig seniorkoll för att kunna fånga upp begynnande besvär så tidigt som möjligt för att din hund eller katt ska kunna njuta av livet, även som senior.

Vid en seniorkontroll undersöker veterinären:

allmän status
öron
ögon
tänder och tandkött
hull
ledstatus
lymfknutor
hjärta
lungor
sköldkörtel (katt)
blodtryck (katt)
juver
prostata och testiklar (hund)

Det tas även blodprov och urinprov för att kontrollera status på njurar, lever och blodsocker. Under besöket ger vi gärna rekommendationer kring tandvård, foder, fodertillskott och motion.

Efter besöket ingår ett uppföljande samtal kring testresultat.

Gör så här när du vill ge ditt husdjur en seniorkontroll

  1. Ring oss på 040-49 50 60 för att boka en tid
  2. Ta till besöket med ett nytaget urinprov (ska vara taget inom (före eller efter) 24 timmar från tillfället för blodprovstagningen). Ni är välkomna förbi kliniken för att få urinprovtagningskit (uppsamlingskärl och förvaringsrör) men det går lika bra att samla och förvara urinen i en ren burk hemifrån. För katt kan man samla urin i en rengjord kisslåda utan grus, i en rengjord kisslåda med speciell provtagningssand (finns att köpa på kliniken) eller genom att samla upp det i en rengjord burk direkt under katten när den kissar.
  3. Kom en stund innan ditt bokade besök för att fylla i ett anamnesformulär som du får i receptionen. Om ett blodtryck ska tas bör du komma en god stund innan ditt bokade besök så att vi i lugn och ro ska kunna ta blodtrycket innan veterinärundersökningen.

Paketpriser

Alla seniorpaket innehåller anamnes, klinisk undersökning, hälsorekommendationer och laboratorieanalyser av blod och urin.

Seniorpaket katt 2500 kr 

Blodprov: njurvärde, levervärden, protein, blodsocker, fruktosamin, sköldkörtel, blodvärde
Urinprov: sticka och densitet

Seniorpaket hund 2000 kr 

Blodprov: njurvärde, levervärden, protein, blodsocker, fruktosamin, blodvärde
Urinprov: sticka och densitet