Lunds Djursjukhus

Hos oss får ditt djur avancerad djursjukvård och ett personligt bemötande.

Idag: 08:00–00:00
Akut öppettider

Friskvård och rehabträning på Lunds DjursjukhusVi erbjuder friskvård och rehabilitering

På Lunds Djursjukhus tar vi hand om ditt djur på bästa sätt genom hela sjukdomsförloppet, från utredning och diagnostik till eventuell operation och eftervård, friskvård och rehabilitering. Vårt specialiserade rehab- och ortopediteam har lång erfarenhet och behandlar ett stort antal hundar och katter med ortopediska och neurologiska skador och sjukdomar.

Friskvård och rehabilitering är viktiga delar i den veterinärmedicinska behandlingen och ger Din hund eller katt en ökad livskvalitet. Det förkortar läkningstid efter operation och förbättrar resultatet, samt mjukar upp leder och muskler.

På Lunds Djursjukhus erbjuder vi behandlings- och träningsmetoder som anpassas efter djurets behov, dess individuella egenskaper och vad som passar bäst för Dig som ägare.

Vi använder oss av smärtlindrande behandling i form av akupunktur, klass 4-laser, Biolight, massage och vibrationsplatta, vilka är bra komplement till farmakologisk smärtlindring.

Hos oss kan dessutom Ditt djurs dagliga träning och motion kompletteras med förebyggande friskvård, först med en grundlig genomgång av hundens eller kattens muskler och leder för att i tid upptäcka och förebygga eventuella skador eller felbelastningar, därefter uppmjukande behandling, samt styrke- och rörelseträning. En bra grundmuskulatur och ledstabilitet minskar skaderisken hos aktiva hundar.

Detta kan uppnås genom uppbyggande träning på vårt vattenlöpband, vibrations-träning, regelbunden massage och stretching.