Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt
Våra medarbetare
Karin Kruger

Leg. Veterinär

Karin Kruger

Diplomate ACVIM

Yrke på ESHS: Klinikveterinär, specialist inom internmedicin för häst

Specialintressen inom yrket: Mitt arbete omfattar alla typer av medicinska fall, men jag har ett speciellt intresse för intensivvård, kardiologi, endokrinologi, klinisk farmakologi och neonatologi.

Veterinär sedan 2007

Erfarenheter

Jag flyttade med min familj till Sverige 2017. Innan det arbetade jag på Witbos Veterinary Clinic i Midrand i Sydafrika, där jag drev den internmedicinska delen, i egenskap av specialist.
Jag är Diplomate of the American College of Veterinary Internal Medicine (ACVIM). Jag gjorde min specialistutbildning i internmedicin för häst vid North Carolina State University i USA och blev klar 2012. Innan det arbetade jag som lektor i anestesiologi för häst och tog min Masters examen i veterinärmedicin på University of Pretoria (Onderstepoort).
Jag har också arbetat på en privatklinik i Midrand, Sydafrika, och haft ett internship i medicin och kirurgi för häst vid University of Pretoria.

Jag suttit i flera organisationer och kommittéer inom det veterinärmedicinska, jag har arbetat som konsult för läkemedelsindustrin och för University of Pretoria och jag är en van föreläsare. Jag är också mycket stolt över att ha erhållit ”The distinguished resident research award” på ACVIM’s forum 2010.

Det bästa med mitt jobb är: Hästar förstås! Jag bara älskar hästar!

Fritidsintressen: Hästar i allmänhet, hoppning i synnerhet.

Detta visste du inte om mig: Jag har fött upp valpar för en ledarhundsorganisation, jag har varit ballerina och är en duktig pianist.