Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Hästklinik på väg

Du kan få hem en rutinerad hästveterinär med erfarenhet av kliniskt arbete med hästar på  Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Vi har utrustat en klinikbuss med en mängd utrustning, bland annat digital röntgen, ultraljud och fiberendoskop. Du kan till exempel få hjälp med ”benbitsröntgen” på unghästar, undersökning av luftvägar, tandbehandlingar, vaccinationer, gynekologiska undersökningar, uppföljande behandlingar från tidigare klinikbesök, kiropraktik, kastreringar och hältor. En nyhet är vi att även kan utföra hjärtultraljud ambulatoriskt. Om det uppstår behov, står bussen i direktkontakt med hästsjukhuset via bredband.

Tidsbokning och frågor ring: 0220-45200

Hovslageri

Vi har ett komplett och välutrustat hovslageri på sjukhuset, men vi kan också erbjuda våra tjänster hemma i ditt stall. Våra gemensamma erfarenheter överstiger allt du kan hitta i Sverige, när det kommer till hovar. Vi erbjuder dig och din häst en hög kompetens när det gäller hovsjukvård och helt vanliga skoningar samt ett trevligt och personligt bemötande.

På hovslagerimottagningen förenas klinikens resurser i ett unikt samarbete: veterinär kompetens – tekniska resurser – tekniskt kunnande och ett gediget hantverk. Vårt mål är att efter en ortopedisk utredning komma fram till det beslag som är optimalt för just Din häst. Här utför vi även behandlingar för speciella skador och sjukdomar som fång, hovsprickor, hålväggar, hovbölder och andra hovsjukdomar. Vi arbetar också med fölkorrigering både på kliniken och förebyggande i fält.

Här möts du av hovslagarmäster Rickard Svärd. Hovslagarmäster är den högsta utbildningsgrad som går att få och Rickard är ofta tävlingsdomare i nationella och internationella mästerskap.

Behöver du hjälp med hovslageri och normalskoning hemma? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.