Hästkliniken Umeå

Välkommen till Hästkliniken Umeå. Vi finns vid Umåkers travbana och har även två filialer i Skellefteå samt på Solänget i Örnsköldsvik. Evidensia Hästkliniken Umeå kan bland annat erbjuda hältutredningar på hältgång och i longeringshall eller ridhus samt körutredning på travbana, undersökning av magsäcken med gastroskopi och munhåleundersökning både på klinik och ambulatoriskt.

Evidensiadagen!

Den 29 november är det dags för årets sista Evidensiadag. En dag med extra allt för alla våra kundklubbmedlemmar. Ta med en vän och titta förbi. Precis som tidigare får du möjlighet att ta del av exklusiva erbjudanden. Glöm inte att skriva ut och ta med de rabattkuponger som du får i ditt medlemsbrev den 22 november.

Är du inte klubbmedlem i Evidensia Plus så går det bra att bli det på plats eller att registrera medlemskap direkt via knappen nedanför. Då ordnar vi kuponger till dig också.

Varmt välkommen!

Bli medlem idag!

Spännande clinic om hästens anatomi!

Clinicen börjar med en timmes teori och därefter förevisning i ridhuset. I ridhuset får vi se hästens skelett i rörelse målat på en häst. Morgan Lashley är bosatt i Holland där hon driver ett rehabcenter för häst, utöver det arbetar hon på hästkliniken Raaphorst i Wassenaar. Hon är specialiserad på ridbarhetsproblem, ryggproblem och hältor. Morgan har som ung tävlat i holländska juniorlandslaget i dressyr på en häst som hon själv har utbildat.

Föreläsningen är ett samarbete med Umeå Ryttarföreningen och kommer att äga rum på Hippologum söndagen den 3/12 kl 14-16, vi börjar i Cafeterian.

Morgan kommer även att hålla föreläsning i Luleå 28/11 samt Gävle 2/12.

För registrerade tränare kommer det att vara en extra föreläsning kl 16-17 i Cafeterian. Veterinär Ditte Vemming, Evidensia Hästklinik Umeå, kommer att diskutera rygg- och halsproblematik på ridhästar och utredning av dessa.

För medlemmar i Evidensias kundklubb samt medlemmar i Umeå Ryttarförening är föreläsningen kostnadsfri. Det går att registrera medlemskap i kundklubben på plats. För övriga är kostnaden 100 kr, betalas på plats.

Anmälan sker till Evidensia Hästklinik Umeå på umea@evidensia.se

Alternativt 090-223 30.

Varmt välkomna!

Nu erbjuder vi 50% rabatt på professionell Vet-check!

Hur mår din häst efter tävlingssäsongen? Det finns många fördelar med att upptäcka eventuella problem i tid. Skador som upptäcks tidigt hinner aldrig bli lika allvarliga, eventuell behandling kan sättas in i tid och träningen kan anpassas till lämplig nivå. Passa därför på att göra en vet-check inför lågsäsongen.

Vid en vet-check går vi igenom hela hästen. Veterinären tittar på hur hästen rör sig på rakt spår och vid longering, känner igenom hästens muskulatur och leder och kontrollerar hur den reagerar på böjprov. Veterinären lyssnar också på hjärta och lungor.

Pris 1150 kr inkl. moms (ordinarie pris 2300 kr).
Erbjudandet gäller t.o.m. 31 januari 2018.

I priset ingår inte utredning eller behandling av eventuella problem som upptäcks. Ibland behöver man boka in ytterligare besök för att kunna utreda problemet vidare.

Välkommen att kontakta oss för bokning och mer information.
Tel: 090 - 223 30

umea@evidensia.se

Se till att din häst syns i höst!

Hösten är här och med det mörkret. Därför får du som är medlem i kundklubben Evidensia Plus här ett fint erbjudande på reflexer till din häst.
Som kundklubbsmedlem får du ett nytt spännande erbjudande varje månad.
Att bli medlem är såklart gratis.

Bli medlem här