Idag: 08:00 - 16:30

Veterinär

E-post

jenny.liman@evidensia.se

Erfarenhet

Jenny tog veterinärexamen 2004 vid SLU, Uppsala. Arbetade sedan som privatpraktiserande stordjurveterinär i fält vid veterinärstationen i Hallstahammar och ett halvår som vikarierande klinikveterinär vid Hästsjukhuset Strömsholm, innan flytten gick till Nederländerna och ett internship vid Veterinair Centrum Someren. Utbildningstjänsten innebar både kirurgi, anestesi och intensivvård av hästar och föl, och ett specialintresse för mjukdelskirurgi väcktes. Jenny flyttade sedan tillbaka till Uppsala 2007 för en tjänst som adjunkt i hästkirurgi, som övergick i en ren kliniktjänst med fokus på kirurgi och akutsjukvård vid UDS (Universitetsdjursjukhuset).

Efter ett sabbatsår i Karibien som volontär för ett projekt för utrotningshotade grodor(!), lockade 2012 den östgötska myllan hemåt igen och en omväxlande tjänst hos Distriktsveterinärerna i Norrköping och Linköping med fokus på hästklientelet och utveckling av röntgen och ultraljudsundersökningar i fält. Cirkeln är nu nästan sluten kan man säga, när Jenny är tillbaka i uppväxtorten Linköping och Evidensia Mantorp, där det allra första veterinärbesöket med den egna hästen gjordes 1995.

Jenny är vidareutbildad steg 2 i hästtandvård, SLU och har erfarenhet inom både ortopedi, bilddiagnostik, kirurgi och intermedicin från hästsjukhus i både Sverige och utomlands.

På fritiden trivs Jenny i sommarstugan i Värmland och ägnar sig gärna lite åt måleri (jo, det blir en och annan häst…).