Hästkliniken Mantorp

Idag: 08:00–20:30

Välkommen till Hästkliniken Mantorp. Hos oss finns två löpargångar för hältutredningar, två behandlingsrum, röntgen, operationsavdelning samt smedja för sjukbeslag. Kliniken förfogar över ett nytt och fräscht stall med 12 gästboxar samt ett ljust och fint ridhus 20×30 m till ridbarhetsutredningar med mera. Underlaget i ridhuset prepareras dagligen och är något fastare än normalt för att erbjuda de bästa förutsättningarna för optimal bedömning av din hästs rörelser. Vi har möjlighet att stationärvårda enstaka patienter några dagar om så behövs men de allra flesta får åka hem samma dag.

Spännande clinic om hästens anatomi!

Veterinär Morgan Lashley från Holland är specialiserad på ridbarhetsproblem, ryggproblem och hältor. Lördag 27 januari mellan kl. 13.00–16.00 håller hon en clinic som inkluderar teori och visning av målad häst. Morgan är verksam i Holland där hon driver ett rehabcenter för häst och arbetar på hästkliniken Raaphorst i Wassenaar.

Föreläsningen hålls på svenska och är kostnadsfri för medlemmar i Evidensia Plus. Du kan enkelt bli medlem på plats. För övriga är priset 100 kr. Efter clinicen har vi öppet hus och bjuder på fika i samarbete med MSD Animal Health. Välkommen att se våra lokaler och passa på att ställa frågor.

Anmäl dig senast 22/1 via mantorp@evidensia.se

anmälan via mail

Nu erbjuder vi 50% rabatt på professionell Vet-check!

Hur mår din häst efter tävlingssäsongen? Det finns många fördelar med att upptäcka eventuella problem i tid. Skador som upptäcks tidigt hinner aldrig bli lika allvarliga, eventuell behandling kan sättas in i tid och träningen kan anpassas till lämplig nivå. Passa därför på att göra en vet-check inför lågsäsongen.

Vid en vet-check går vi igenom hela hästen. Veterinären tittar på hur hästen rör sig på rakt spår och vid longering, känner igenom hästens muskulatur och leder och kontrollerar hur den reagerar på böjprov. Veterinären lyssnar också på hjärta och lungor.

Pris 1150 kr inkl. moms (ordinarie pris 2300 kr).
Erbjudandet gäller t.o.m. 31 januari 2018.

I priset ingår inte utredning eller behandling av eventuella problem som upptäcks. Ibland behöver man boka in ytterligare besök för att kunna utreda problemet vidare.

Välkommen att kontakta oss för bokning och mer information.
Tel: 0142 - 36 90 66

mantorp@evidensia.se

Ambulerande klinik

Vi kan komma hem till din häst och undersöka samt behandla den hemma i ditt stall. Ring eller mejla till oss så bokar vi in ett hembesök!

Läs mer