Djursjukhus Veterinär Malmö

Evidensia Djursjukhuset Malmö

Ditt djursjukhus i Malmö

Idag: Öppet dygnet runt

Butiken vardagar 07:00-20:00
Butiken helger 10:00-16:00

Med kanin till veterinären

Inför ditt besök med din kanin vid Evidensia Djursjukhuset Malmö vill vi hjälpa dig med lite tips för att underlätta besöket för er.

Kaniner är bytesdjur och blir alltid stressade i samband med transport, även om det inte syns på alla kaniner. Bytesdjur döljer alla tecken på stress så långt de kan, liksom tecken på sjukdom. Kaniner ska transporteras i rena, solida burar för att ge en känsla av att vara gömd och skyddad.

Av smitto- och djurskyddsskäl måste du ha din kanin i en dedikerad transportbur när du kommer in till djursjukhuset. På botten av buren har man lämpligen en handduk samt hö. Om transporttiden är längre än en timme och det är varmt ute (över 20*C) ska du också ta med vattenflaska.

Om kaninen inte är vaccinerad och visar symptom på sjukdom ska den vänta i bilen medan du registrerar dig, vi möter sedan upp vid bilen när det är dags för undersökning.

Om du kommer in med en akut sjuk kanin, ring innan besöket och meddela om den är vaccinerad mot myxomatos/kaninpest och smittsam hepatit.

I receptionen kommer du under exoticsdagar att hänvisas till ett särskilt väntutrymme för bytesdjur för att minska stressen för din kanin. Låt den sitta kvar i transportburen!

Om du inte har någon transportbur finns sådana till salu i vår shop.

Hos veterinären

Om din kanin visar tydliga symptom på sjukdom är sannolikheten stor att den är allvarligt sjuk, eftersom kaninen som bytesdjur försöker dölja sjukdom så långt som möjligt. Därför märker man som ägare ofta symptomen först sent i sjukdomsförloppet.Undersökningar och provtagningar är stressande, men helt nödvändiga för att kunna ställa diagnos och sätta in behandling, på samma sätt som för andra djur och människor.

Varmt välkomna till Evidenisa Djursjukhuset Malmö!

Våra recensioner

C Siis

5

Första gången som hundägare & första-samt förhoppningsvis sista gången min lilla vän behöver bli så kass som hon blev.. MEN, Evidensia Djursjukhus i Malmö har verkligen överträffat mina förväntningar! Jag ska inte ljuga och påstå att inte alls var orolig till en början -ifall jag hamnat rätt.. Detta med orsak om att vi varit oerfarna kring veterinär besök rent generellt. Men vovven fick den hjälp hon behövde och jag fick framförallt-som lovat SNABB återkoppling för varje dag och informativ återkoppling. Inte nog med detta,tydliga och noggranna med uppföljning efter att ha skickat hem skötsel råd för hemgången. Vi är så tacksamma till gänget hos er,men framförallt Mia som är så pålitlig & en till tjejen jag inte minns namnet på men vars engagemang är något tacka extra för-hon tog emot oss och även återlämnade hunden min,

Nathalie

5

Tack för att ni räddade vår hund som blev akut sjuk en helg med svårigheter att kissa, allmänpåverkan, hög feber och kraftigt förhöjd sänka. Vi har fått bra bemötande från alla vi varit i kontakt med, både djurvårdare, veterinärer och reception. Vi är tacksamma för att akutverksamhet finns dygnet runt och att hunden fick så bra och snabb vård för sin kraftiga infektion. Vi lämnade in ett hängigt, febrigt litet vrak men han har nu piggnat på sig rejält bara dagar efter hemkomst och äter och dricker för egen maskin, och uppföljande besök hos veterinär visar på klart förbättrade värden.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Butiken vardagar 07:00-20:00
Butiken helger 10:00-16:00

Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

Akutmottagning dygnet runt, året om.
Akut tel: 040 - 55 22 55

Drop-in vaccination, avmaskning och gratis tandkoll.
Vardagar kl. 09:00 - 18:00
Lunchstängt kl. 13:00 - 13:30

Kundservice
Vardagar kl. 07:30 - 18:00
Helg kl. 10:00 - 15:00
Tel: 040 - 55 22 00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Butiken

  VetApotek Vardagar: 9-17
 • Måndag
  07:00 - 20:00
 • Tisdag
  07:00 - 20:00
 • Onsdag
  07:00 - 20:00
 • Torsdag
  07:00 - 20:00
 • Fredag
  07:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 16:00
 • Söndag
  10:00 - 16:00
 • Medarbetare

  Camilla Warnholtz

  Poliklinik och bilddiagnostik. Aspirant steg 1 specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar

  Camilla

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Henrik Merin

  Operation. Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar samt inriktning ortopedi

  Henrik

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Johanna Norrman Evidensia Malmö

  Vård

  Johanna

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Mia Aronsson

  akut och jourverksamhet. Under utbildning till master i neurologi.

  Mia

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg