Djursjukhuset Malmö
Idag: Öppet dygnet runt

Vårdavdelning och infektionsavdelning

När ett djur behöver stanna kvar på Djursjukhuset, får det ligga på vår vårdavdelning. På vårdavdelningen ser vårt erfarna team till att alla djur har det så bra som möjligt. Vi har flera stallar och även en stor rastgård.

Infektionsavdelningen – för smittsamma sjukdomar
Till vår vårdavdelning hör också infektionsavdelningen. Här får patienter med smittsamma sjukdomar ligga. Om djuret har kräkningar eller diarré isoleras det i ett eget rum. Vi kan märka när det går någon smitta, då är det välfyllt på vår isoleringsavdelning. Men vi löser det alltid på bästa sätt för alla patienter. Tack vara vårt nära samarbete med våra filialer och inom Evidensia så kan vi i nödsituation remittera vidare till andra sjukhus eller kliniker, men det är ytterst sällan det händer.

Trygghet för dig och ditt djur
Du kan känna dig trygg med att ditt djur behandlas på allra bästa sätt hos oss. Alla som jobbar hos oss har djurvårds-, djursjukvårds- eller veterinärutbildning. De flesta har sedan utvecklat specialintressen kring vissa djur. Det innebär att vi kan dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper – något som gör att det alltid finns någon som vet vad som behöver göras i varje specifikt fall. Om du vill lämna med personlig filt, koppel eller dylikt får ni gärna göra det men vi kan tyvärr inte garantera att de kommer tillbaka till er då vi tvättar allt som blir smutsigt och det är svårt att hålla isär privata filtar/koppel från våra egna. Vi hoppas att ni har förståelse för detta.

Äter ditt djur specialkost är det bra om du meddelar detta vid inskrivningen, framförallt om ditt djur är allergisk.

Vi håller kontakt med dig för fortlöpande information
Dagen efter ditt djur har blivit inskrivet hos oss, ringer vi till dig för att berätta hur det mår. Därefter har vi en löpande kontakt efter överenskommelse. Skulle ditt djurs hälsotillstånd försämras, sätter vi alltid in livsnödvändiga åtgärder, men vi gör inga ytterligare dyrbara behandlingar utan att först ha kontaktat dig. Veterinären ringer upp dig varje eftermiddag för att uppdatera dig hur ditt djur mår och hur behandlingen går.

Du kan ringa eller besöka vårdavdelningen
Varje dag har vi telefontid så du kan ringa och höra hur det är med ditt djur. Läs mer i broschyren du fick med dig i samband med att ditt djur blev inskriven. Vi ber om förståelse för att vi ibland inte kan svara direkt, då vi kanske är mitt uppe i en undersökning eller behandling.
Är du orolig kan du ofta når vår kundservice, 040-552200, som kan hjälpa dig vidare.

Ibland behöver en del av våra patienter besök för att uppmuntras, men en del djur blir oroliga om det kommer besökare, vilket försvårar vårt arbete. Av erfarenhet vet vi att vissa djur blir väldigt ledsna när husse och matte går efter besökstidens slut.

Vårdavdelningen på Malmö Djursjukhus.