Djursjukhuset Malmö
Idag: Öppet dygnet runt

Rehab- och friskvårdsavdelning

På Djursjukhuset Malmö har vi unik kompetens inom rehabilitering. Våra tre legitimerade Sjukgymnaster har många års erfarenhet av yrket. De är legitimerade sjukgymnaster på humansidan och har vidarevidareutbildat sig inom veterinärmedicin för att bättre kunna applicera sina sjukgymnastiska arbetsmetoder på djur.

Hos oss får ditt djur såväl förebyggande träning som träning efter skada eller sjukdom. Vi har ett nära samarbetete med all personal inom Evidensia Malmö, såväl veterinärer som annan personal. Alla smådjur är välkomna till oss på rehab- och friskvårdsavdelningen. Många djur kommer på remiss från veterinär på annan klinik, men du kan också komma till oss utan att ha träffat veterinär innan. Efter bedömning kommer vi vid behov hänvisa till veterinär om de besvär djuret har behöver vidare undersökning, eventuell medicinering och för att erhålla en diagnos. Som legitimerad Sjukgymnast får vi endast ställa och behandla funktionsdiagnoser.

Många djur har rehabilitering i sin försäkring – kontakta respektive försäkringsbolag om vad som gäller för att få ersättning.

Alla tre Legitimerade sjukgymnaster i Malmö arbetar med mjukdelsbehandling, akupunktur och laser som smärtlindring i kombination med träning och individuellt träningsupplägg att jobba vidare med hemma. Vi har både bassäng, undervattengångband samt torrlöpband. Vi fokuserar mycket på stabiliseringsträning med hjälp av olika redskap som vibrationsplatta , bollar med mera. Balansträning ute och inne är grundläggande vid all fysisk rehabilitering. Denna typ av träning kräver fokus/koncentration och ger nöjda djur då de i många fall inte får röra sig lika mycket och länge som innan skadan.

Läs mer om våra behandlingsmetoder under tjänster »

Välkommen till friskvårds- och rehabavdelningen på Malmö Djursjukhus.