Djurkliniken Arninge
Idag: 08:00–20:30

Om oss

Evidensia Djurkliniken Om oss

Vi kan hjälpa dig och ditt djur med det mesta inom såväl friskvård som sjukvård. Förebyggande vård är viktigt för oss, därför erbjuder vi ID-märkning med chip eller tatuering, hälsokontroller, besiktningar, kastrering, dräktighetsdiagnostik, rakning av långhårskatter med tovor, kloklippning med mera.

Djur som är sjuka undersöks och behandlas på vår poliklinikavdelning. I de fall djuret behöver opereras har vi en fullt utrustad operationsavdelning, där i stort sett alla typer av mjukdelskirurgi utförs. Leg. vet och ortoped Peter Lindholm opererar även frakturer och leder.

facebook-70x70Följ oss på Facebook

svensk-djursjukvard-90x90Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Djursjukvård

Sim- och rehabavdelning

Evidensia Djurkliniken Arninge Inför Besöket

Vi har specialutbildad personal som kan hjälpa till med olika former av behandling och träningsråd. Vi ger varje hund ett individuellt träningsprogram. Det är viktigt att du som hundägare, parallellt med att din hund behandlas, lär dig hur man undviker problem i fortsättningen.

Du som kommer och simtränar din hund regelbundet kan köpa simkort till förmånligt pris. Se www.dogland.se för mer info.

Vi jobbar med flera olika behandlingsmetoder utöver simträningen. Vad man väljer beror på typen av skada och övriga omständigheter (ras, ålder, mentalitet, ägarens engagemang osv). Vår pool har tempererat vatten, 24-25 grader som renas med hjälp av kraftigt sandfilter och är milt klorerat. Vi tar regelbundet vattenprover som skickas för analys. Vårt vatten håller lika hög kvalité som vattnet i en bassäng för människor. Hundarna kliver i poolen med hjälp av en ramp eller så hjälps vi åt att lyfta hunden över poolkanten. Simmet drivs idag i Doglands regi. Frida Taipale, innehavare av Dogland och tillika siminstruktör, är utbildad inom rehabilitering och friskvård för hund. Frida är Cert. Fysioterapeut för hund, hundmassör samt hundpsykolog och har arbetat med hund på heltid sedan 1999. Utöver arbetet på Dogland har Frida även uppfödning av rasen Rottweiler.

Vi lägger upp träningen tillsammans med er djurägare. Vi skräddarsyr alltid behandling och träning efter ditt djurs egna behov.

Vi jobbar mycket med träningsråd och viktkontroll på Arninges rehabavdelning. Planerad och genomtänkt träning är A och O både när det gäller att komma igen efter en skada, eller behandling av en patient med kronisk ledvärk och underhåll av en tävlingshund. Utan rätt behandling på hemmaplan har vi svårt att hjälpa hunden att bli bra inom rimlig tid. Kosten är en självklar del i behandlingsprocessen och rätt näringsämnen kan hjälpa till att nå ett bra resultat. Övervikt är ett vanligt problem hos våra hundar och katter och på kliniken kan våra utbildade kostrådgivare hjälpa till med ett individuellt viktminskningsprogram.

Djurkliniken Arninges sim- och rehabavdelning.