Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

ett toppmodernt centrum för avancerad behandling av hästar

Idag: Öppet dygnet runt

Nyheter

Här kan du läsa om vad som pågår hos oss

 

Specialisthästsjukhuset och SHV skänker hästar nytt liv

Tyvärr är det ingen självklarhet som häst att få basbehoven foder, vatten, box eller väderskydd tillgodosedda. Av den anledningen finns Svenska Hästars Värn, SHV, som bedriver rikstäckande räddningsverksamhet för hästar som far illa.

Läs hela artikeln här

Boka tid hos vår tandspecialist, få 30 % rabatt på all tandvård!

Knut Nottrott är en av ytterst få Europeiska specialister inom odontologi på häst och vi är mycket stolta över att han är en av oss.

Knut har stor erfarenhet av tand- och bihåleproblematik hos häst, han är frekvent anlitad som föreläsare och han håller regelbundet kurser i odontologi. Dessutom är han en duktig kirurg och ortoped.

Boka in din häst för ett besök hos Knut, eller hos någon av våra andra veterinärer. Mellan 8 april och 10 maj får du 30 % rabatt på all tandvård, vare sig det rör sig om komplicerad endodonti eller enklare vargtandsextraktioner.

Ring 0220-452 00 för att boka tid redan idag!

 

Kostnadsfri föreläsning/kurs om sårvård och bandage

Kursen vänder sig till dig som har egen häst, eller som sköter om någon annans häst.

Vi inleder med en föreläsning av vår veterinär Camilla Fredriksson. Hon berättar om de vanligaste sårskadorna hos häst, hur man kan förebygga dem och hur man kan hantera dem när de uppstår. Våra duktiga sköterskor kommer också att lära dig hur man lägger två olika bandage, något du kan komma att få stor nytta av att kunna.

Vi bjuder på fika, och du kommer att kunna köpa praktiska sårvårds– och bandagepaket till förmånliga priser.

Maila din anmälan till hast.stromsholm@evidensia.se, ange
ditt namn och telefonnummer samt KURS/1904.

 

 

* * *

Rätt vård och tålamod hjälpte Ladylike tillbaka

Stoet Ladylike kom in till oss i Strömsholm mitt i natten efter att ha suttit fast med bakbenet hängandes över en boxdörr. Följ historien om hennes långa väg tillbaka till fullt tillfrisknande.

Läs hela artikeln här

* * *

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård bidrar till Evidensias satsning att bli klimatpositiva!

Stiftelsen äger de fastigheter i Strömsholm där Evidensia bedriver specialistsjukvård för hästar och sällskapsdjur, och nu satsar man stort på solenergi. Framförallt hästsjukhuset förbrukar mycket ström då avancerad elektronisk utrustning ska vara tillgänglig dygnet runt, åter om. Det är stora lokaler och stora maskiner som är i drift alla dygnets timmar och det innebär att förbrukningen av energi är konstant hög.

Läs hela artikeln här