Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

ett toppmodernt centrum för avancerad behandling av hästar

Idag: Öppet dygnet runt
Våra medarbetare
Ulrika Norell Lundén

Specialist i hästens sjukdomar

Ulrika Norell Lundén

Leg. Veterinär

Yrke på ESHS: Chefsveterinär, ortopedi
Specialintressen inom yrket: Rygg- och halsutredningar

Antal år inom yrket/ESHS: Jag har jobbat som veterinär sedan 1998 år och varit på ESHS sedan 2001.

Erfarenheter

Ulrika Norell Lundén med hästJag blev färdig veterinär 1998, efter studier i Uppsala. Efter examen jobbade jag ett halvår som distriktsveterinär i Linköping innan jag blev trainee på ATG kliniken, Örebro.
2001 började jag i Strömsholm och här har jag varit sedan dess.
Jag har vidareutbildning inom kiropraktik och har även gått en mängd kurser genom åren, både i Europa och USA för att ständigt lära mig mer inom yrket.

Det bästa med mitt jobb är: Att ha förmånen att kunna göra livet bättre för många hästar. Det är alltid lika roligt att få hästar som gått och haft ont en längre tid att fungera igen och få tillbaka livsglädjen. Sen gillar jag även att ha jour med diverse akutfall och de direkt livräddande insatserna är ju såklart också väldigt tillfredsställande.

”Det blir mycket häst även på fritiden”

Fritidsintressen: Det blir mycket häst även på fritiden. Jag har ett halvblodssto som jag tränar och tävlar msv dressyr med. Jag tycker även om att träna själv, så jag försöker springa en del och gå på gym. Våra två tjejer, som är 9 och 10 år, spelar fotboll och håller på med gymnastik så det blir en hel del att skjutsa till träningar och matcher. Vi försöker också komma iväg hela familjen och åka skidor utför ett par gånger varje vinter.

Det här visste du inte om mig: Höll på mycket med gymnastik när jag var yngre (har tävlat på elitnivå i truppgymnastik och även varit ledare). Spelade också piano (klassiskt) i många år (vilket nu mest blir nån gång ibland när andan faller på).