Idag: Öppet dygnet runt

Telefonväxel: mån-fre 8-16:30, lör-sön 11-15. 
Jour: dygnet runt året om

Föreläsningar och kurser

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg erbjuder föreläsningar och kurser för både djurägare och djursjukvårdspersonal.


Veterinär och sjukgymnast - det hållbara teamet kring din häst

Föreläsning i Flyinge den 20 oktober och i Helsingborg den 21 november. Leg. veterinär Veronica Sundén och Leg. fysioterapeut Anna Havsjö håller föreläsning på temat.

Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg tar steget in i framtidens hästvård, och vi bjuder in er att hänga med! Hästsporten i Sverige växer och stora krav ställs på hästarnas välmående och prestation. Vi vill fokusera på helheten när det kommer till hästarnas hälsa och funktion för att förebygga att problem uppstår, och för att få ett hållbart behandlingsresultat när skadan ändå är framme.

Veterinärens kompetens kring vävnadsstrukturer, skador och medicinsk behandling i kombination med sjukgymnastens kompetens kring muskulatur, rörelsemönster och belastning ger ett helhetsgrepp om problemet där vi inte bara behandlar symptomen utan också kan gå till botten med problemet och nå ett resultat som blir hållbart över tid.

Vi bjuder in till en föreläsning där ni får insikt i hur vi arbetar tillsammans, både förebyggande och rehabiliterande. Vi går igenom de moment som ingår i vår undersökning, hur vi väljer behandling samt hur rehabiliteringen läggs upp utefter det individuella ekipagets förutsättningar och mål. Kom med och lär er hur den moderna hästvården går till! Vad tittar vi på, hur undersöker vi och hur lägger vi upp vår behandling? Efter clinicen kommer ni ha en helt annan förståelse och insikt och kunna ställa krav på en helomfattande och kvalitativ vård för er häst!

Anmälan

Anmälan görs via e-post till sara.hedberg-johansson@evidensia.se Uppge namn och telefonnummer.
Vid frågor vänligen kontakta sara.hedberg-johansson@evidensia.se

Pris och betalning

150 kr/person inklusive fika, som betalas på plats  
(OBS! I Flyinge endast swish och i Helsingborg swish- eller kortbetalning) 
Begränsat antal platser. Glöm inte att meddela ev. matallergi/kostavvikelse.

Datum och plats

20 oktober kl. 18:00 - Aulan i Utbildningshuset på Flyinge Kungsgård
21 november kl. 18:00 - Föreläsningssalen på Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg – ingång via éntre till smådjursreceptionen, parkering utanför Specialisthästsjukhuset.

Varmt välkomna!


Våra recensioner

Petra Lundin

5

Fantastiskt kunnig o engagerad personal. Ger god omvårdnad o trygghet . De ger kontinuerlig uppföljning och information. De skickar bilder på min häst o gör verkligen allt med känsla!

Petra Abrahamsson

5

Så tacksam för fantastisk vård av vår häst. Proffs på alla sätt. Även gott bemötande och omhändertagande av oroliga hästägare. Topp klass!!

Linda Pålsson

5

Bästa djursjukhuset. Blir alltid bra bemött. Nu senast fick vi låta vår familjemedlem somna in och personalen fick oss att känna oss bekväma och komma till ro. Även i kontakt efter är de fantastiska i sitt bemötande. Går aldrig till någon annan igen.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Telefonväxel: mån-fre 8-16:30, lör-sön 11-15. 
Jour: dygnet runt året om
Helgdagar och andra öppettider

Våra öppettider

Reception/butik: mån-fre 8-18, lör-sön 11-15
 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Medarbetare

  Mads Kristoffersen

  Chefsveterinär Kirurgi

  Mads Kristoffersen

  Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. (Orth), Dipl. ECVS

  Mads tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2002 och utförde efter avslutade studier ett internship hos den världskända hästortopeden Sue Dyson på Animal Health Trust i England. Efter detta genomförde Mads en europeisk specialistutbildning inom hästkirurgi – Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons. Mads har ett flertal internationella publikationer inom ortopedi och kirurgi. Mads har dessutom svensk specialistkompetens i hästens sjukdomar samt ett RCVS (Royal College of Veterinary Surgeons) certifikat inom hästortopedi. Mads intresseområden är kirurgi och speciellt avancerade ortopediska operationer så som operationer i halskotpelare och frakturer. Mads är en av de veterinärer som utför buköppningar.
  Läs mer om Mads
  Christian Pedersen

  Chefsveterinär Ortopedi

  Christian Pedersen

  Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. ISELP

  Christian tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2004 och började efter några år som ambulatorisk veterinär i Danmark arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Han blev svensk specialist i hästens sjukdomar 2011. Christian är även den första och hittills enda veterinär i Sverige att bli certifierad genom ISELP – International Society of Equine Locomotor Pathology. ISELP är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat. Christian har ett stort intresse för sjukdomar i hästens rörelseapparat samt bilddiagnostik. Ni träffar honom på den ortopediska avdelningen i Helsingborg samt på kliniken i Flyinge.
  Läs mer om Christian
  Anna Bohlin

  Specialistkompetens i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECEIM

  Anna Bohlin

  Leg. Veterinär

  Anna tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2012 och började efter en kort period som distriktsveterinär arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg År 2017 blev Anna svensk specialist i hästens sjukdomar. Anna har ett stort intresse för internmedicin och tog i februari 2020 en europeisk specialist-examen inom internmedicin för häst; Diplomate of the European College of Equine Internal Medicine. Anna träffar ni fram för allt på vårdavdelningen. Anna ansvarar för fölavdelningen under fölsäsongen. Hon tar även emot bokade patienter för medicinska utredningar av luftvägsproblem, avmagring, hjärta och magsår.
  Läs mer om Anna
  Anna Eriksson

  Specialistkompetens i hästens sjukdomar

  Anna Eriksson

  Leg. Veterinär

  Anna tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2007. Anna är ett välkänt ansikte för många hästägare och arbetade tidigare som ambulerande veterinär i Skåne. År 2013 blev Anna svensk specialist i hästens sjukdomar. Anna har ett stort intresse för reproduktion, dräktiga ston och föl samt för sporthästmedicin. Anna är ansvarig för vår ambulatoriska verksamhet men ni träffar även henne på vår ortopediavdelning. Anna är FEI treating vet, innehar AI-kompetens för häst och är även av Jordbruksverket förordnad officiell veterinär för häst. Anna är medlem av ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat.
  Läs mer om Anna
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg