Veterinär Häst Tungelsta

Evidensia Hästsjukhuset Stav

Din veterinär för häst i Tungelsta

Idag: 08:00 - 16:30

Våra medarbetare
Elisabeth Mandorf

Examinerad hästodontolog

Elisabeth Mandorf

Leg. Veterinär

Elisabeth tog veterinärexamen 2003 och började, efter en kortare tid som distriktsveterinär, att arbeta på Universitetsdjursjukhuset vid Veterinärhögskolan/SLU i Uppsala.

Hon har också arbetat som klinikveterinär på hästklinikerna i Mantorp och Täby samt som patolog på Sveriges Veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Elisabeth har gått ATG Hästklinikernas specialistutbildningsprogram och då vidareutbildat sig inom framförallt bilddiagnostik. Hon har tillbringat en tid på Hästsjukhuset vid University of Saskatshewan i Kanada.

Elisabeth har gått en av världens mest avancerade hästtandvårdsutbildningar (SLU:s Fortbildning i hästens munhåla) och hon blev 2015 en av Sveriges få examinerade hästodontologer. Hon utför ”vanlig” hästtandvård men också t ex karieslagningar och rotfyllningar. Förutom tandvården ägnar Elisabeth en hel del av sin tid åt bl a hältutredningar och ridbarhetsproblem.

Elisabeth har nyligen flyttat till en mindre hästgård och hennes lediga tid ägnas åt den samt åt familj, djur och vänner. Skidåkning och löpning ligger henne också varmt om hjärtat.

Elisabeths hemliga stolthet är en tredjeplats vid Riksmästerskapen i fullkontakt Kyokushin karate.