Hästkliniken Solänget

Våra medarbetare
Ditte Vemming

Ditte Vemming

Leg. Veterinär

Kliniker:

Evidensia Hästkliniken Skellefteå, Evidensia Hästkliniken Solänget

Ditte har växt upp på ett islandshäststuteri ”Engholm” i Danmark och fick tidigt intresse for hästar. Ditte examinerades 2011 från Köpenhamns Universitet med inriktning på häst. Under studietiden var hon på 11 externships på universitet och hästkliniker utomlands. Ditte åkte direkt efter sin utbildning till Sydafrika och genomförde ett internship på hästsjukhuset och tog en Master of Veterinary Science där hon forskade i munhåleundersökning och bilddiagnostik av munproblem hos hästen.

Därefter har hon jobbat i Danmark och Sverige som hästveterinär, bl.a. på Højgaard Hesteklinik Aarhus och  från Mälaren Hästklinik där hon arbetade primärt med hältutredningar och tänder. Ditte är ansluten till ISELP och har gått 5 ut av 8 kurserna. Hon har publicerat och framlagt sin forskning internationellt och håller fortfarande på att ge ut forskning. Senast var hon i Aten i 2018 och presenterade på den årliga konferens i Europa för veterinär kirurg (European College of Veterinary Surgeons).

Ditte intresserar sig extra för nedsatt prestation hos hästen, tandvård, kirurgi och akutsjukvård och gör mycket för att hålla sig uppdaterad när det kommer till senaste forskningen och vidareutbildning.