Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Specialisthästsjukhuset och SHV skänker hästar nytt liv

Tyvärr är det ingen självklarhet som häst att få basbehoven foder, vatten, box eller väderskydd tillgodosedda. Av den anledningen finns Svenska Hästars Värn, SHV, som bedriver rikstäckande räddningsverksamhet för hästar som far illa.

SHV har stora kostnader för underhåll, foder och veterinärvård. Den ideella verksamheten finansieras genom generösa medlemmar och givare vilket gör SHV helt beroende av allmänhetens stöd.

Kostnadsfri vård som hjälp

När en häst omhändertagits av SHV stöttar Specialisthästsjukhuset Strömsholm med nödvändig vård och behandling. På Strömsholm får hästen en ordentlig genomgång där vi ser till det totala vårdbehovet under den första kritiska perioden. Hästarna vi träffar är ofta i dåligt skick och behöver allt från enklare vaccinationer och hovvård till mera omfattande vårdinsatser. Vi utför allt arbete gratis för att hjälpa såväl hästarna som SHV.

Cleo – endast värd det bästa

Stoet Cleo har haft det tufft. Hon kom nyligen till SHV och det var då vi fick den stora äran att både lära känna henne och kunna vara till hjälp. Cleo besiktades, fick en hälsogenomgång med röntgen och ultraljud samt vaccinerades. Utöver det slipade vi tänderna och så träffade hon hovslagaren – som en dag på spa med avslutande manikyr. Efter allt Cleo gått igenom var hon endast värd det bästa!

Det ska bli spännande att följa Cleos nya liv framöver och vi på Specialisthästsjukhuset fortsätter självklart att bidra till SHV:s viktiga verksamhet.