Evelina Ögren Evidensia
Evelina Ögren, affärsområdeschef Evidensia Djursjukvård.

Evidensia-chef på topp 20-lista över framtidens kvinnliga ledarskap

Evelina Ögren är till vardags affärsområdeschef på Evidensia Djursjukvård. Hon är också en av grundarna av Female Leader Engineer. Och det är för hennes engagemang och arbete som hon nu rankats högt av chefsorganisationen Ledarna som en av framtidens ledare 2018.

Så den klassiska frågan: hur känns det?

– Det känns roligt! Jag skulle säga att det som ger mig energi är att arbeta med de fantastiska cheferna i ”min” ledningsgrupp, det är verkligen ett toppengäng. Och jag är stolt över att arbeta i en bransch som utifrån mina erfarenheter är rätt unik på så sätt att i stort sett alla medarbetare brinner för det de gör – varje dag. Det gör mitt och andra chefers jobb enklare, att den inre motivationen finns hos de allra flesta. Jag är också imponerad och stolt över den höga kompetensen som finns ute på våra kliniker och djursjukhus.

Female Leader Engineer verkar för att skapa medvetenhet kring jämställdhetsfrågor och utmana strukturella förväntningar på kvinnor i karriären. Det ligger också helt i linje med Ledarnas vision med rankingen, där man vill vända upp och ner på föreställningen om ledarskap som en manlig arena.

Läs mer här.