Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Beräkna chokladförgiftning hos hund

Förgiftningar hos hund är ett mycket vanligt problem och däribland chokladförgiftning. Ju mörkare chokladen är desto farligare är den då kakao är det ämnet som är värst. Läs mer om chokladförgiftning hos hund på denna sida.

Kakao innehåller teobromin, vilket är giftigt för hundar. Det är självklart en fråga om hur mycket hunden äter och varierar från fall till fall. Symptom på chokladförgiftning är kräkningar, magsmärtor, diarré, oro, hjärtklappning, kramper och törst.

Testa vår kalkylator för att beräkna chokladförgiftning hos hund. Med denna räknare kan du enkelt ta reda på om hunden har intagit potentiellt giftiga mängder kakao.

Om din hund

Eller

Vilken typ av choklad har din hund fått i sig?
Hur mycket choklad har din hund fått i sig?
Osäker? Försök att estimera nedan:

* Theobromine och koffein är båda metylxantinalkaloider som finns i choklad. Metylxanthinmängder är uppskattningar och kan variera beroende på odlingsförhållanden, kakaobönnskällor och växtvariation. Känsligheten för chokladförgiftning varierar också beroende på hundens individuella känslighet och det kan vara svårt att säga exakt hur mycket din hund kan ha ätit. Kalkylatorn ska endast användas som vägledning – om du är osäker eller bekymrad, kontakta din veterinär. Ju fortare din hund får behandling, desto bättre.

** Mild mörk choklad innehåller vanligtvis cirka 35 till 50% kakaohalt medan stark mörk choklad innehåller 50% kakao eller mer. Läs på chokladförpackningen för mer detaljerad information.

*** Observera att även om vit choklad typiskt innehåller obetydliga mängder av teobromin, kan den innehålla kakaosmör, socker, smörfett och mjölkpulver, som alla kan vara ohälsosamma för hundar och orsaka magbesvär.

**** Om du har mer än en hund i hushållet som kan ha ätit choklad, bör du ta alla hundarna till veterinären samtidigt.

***** Evidensia Djursjukvård tar inget ansvar för innehållet på denna sida. Rådgivningen i denna kalkyl ersätter inte en konsultation med veterinär och är endast avsedd som vägledning. Vänligen kontakta din lokala veterinärklinik för rådgivning eller behandling omedelbart om du är orolig för din hunds hälsa, det finns ofta en jourhavande veterinär eller klinik tillgänglig dygnet runt i din närhet.