Välj land

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11, 734 94 Strömsholm, Visa karta Mån - fre 8 - 16 | Jour dygnet runt året om

Under nästan 400 år har det funnits hästsjukhus på Strömsholm. Specialisthästsjukhuset för traditionen vidare och vi är Skandinaviens modernaste centrum för undersökning, behandling och rehabilitering av hästar med problem och vi anlitas av hästägare och remitterande veterinärer från hela Norden.

Vi har skapat team inom olika områden där hög akademisk examen kombineras med lång klinisk erfarenhet och kunskap om hästen i dess olika miljöer. Vi har insett vikten av att låta internationella influenser påverka vårt sätt att arbeta. I vårt team ingår veterinärer som inte bara är utbildade i Sverige, utan också i de stora hästländerna Holland, Tyskland, England och USA. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. Vi har teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år av typen kolik, olycksfallsskador med skador i skelett, senor, hud och ögon, ledinfektioner, akuta fölsjukdomar, förlossningsvårigheter med mera.

Läs mer

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Evidensia Specialist hästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen på ett objektivt sätt och kan vara ett viktigt hjälpmedel vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hästar med hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller hästar med nedsatt prestation utan annan orsak.

Läs mer

För remitterande veterinärer

Till remiss

Välj land