Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Specialisthästsjukhuset i Strömsholm är ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar. Vi är också ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna hästsjukhus. Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

Möt våran nya hovslagare!

Vi är otroligt stolta över fantastiska Hovslagarmäster Rickard Svärd som arbetar hos oss sedan några månader.

Rickard har många års erfarenhet av yrket, han är en del av det svenska landslaget i hovslageri sedan flera år och dessutom är han en välrenommerad domare i internationella tävlingar. Rickard brinner verkligen för hantverket och han är en mycket engagerad mentor för de lärlingar han tar under sina vingar.

Hos oss arbetar han med korrigeringar, sjukbeslag, specialskor, prestationshöjande skoningar, hovsjukdomar och rehabilitering. Tillsammans med vår ortoped Ulrika Norell Lundén och hästfysioterapeut Caroline Stenman ingår Rickard i ett team som dagligen hjälper hästar att både må och prestera bättre.

”Det roligaste med det här jobbet är att faktiskt kunna sko bort en
hälta eller en rörelsestörning hos en häst”
Rickard Svärd

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer