Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm.

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11, 734 94 Strömsholm, Visa karta Mån - fre 8 - 16 | Jour dygnet runt året om Våra öppettider

Specialisthästsjukhuset i Strömsholm är ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar. Vi är också ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna hästsjukhus. Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

Våra veterinärer på EM!

Våra veterinärer Ulrika Lundell-Norén och Moa Berglund befinner sig just nu på EM i ridsport i Göteborg, 21-27 augusti. Där ingår de i teamet som tar hand om alla 600 tävlingshästar.

Läs veterinärdagboken

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer

För remitterande veterinärer

Till remiss

Medarbetare

Inge Durie

Inge Durie

Leg Veterinär DVM, DipECEIM European Specialist in Equine Internal Medicine

Elin Skärlina

Elin Skärlina

Leg Veterinär Diplomate ECVS, Specialist i hästens sjukdomar

Quentin Pleyers

Quentin Pleyers

Leg Veterinär

Våra medarbetare