Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Idag: 08:00–21:00

Vi vet att du som kommer till oss på Södra Djursjukhuset vill ditt djurs bästa. Alla djur och ägare är olika personligheter med individuella förutsättningar och behov. Vår uppgift är att ge dig kunskap för att du ska kunna ta bra beslut. Tillsammans kommer du och din veterinär fram till vad som bäst för just dig och ditt djur. Inskrivna djur vårdas dygnet runt. Vi önskar dig varmt välkommen till vårt djursjukhus.

Nytt journalsystem

Tisdag 6 februari byter vi vårt journalsystem på Evidensia Södra Djursjukhuset. Det är ett stort jobb och omfattar alla våra avdelningar men vi är väl förberedda och har extra resurser på plats.
Vi hoppas på er förståelse om väntetiderna blir något längre vid besök, betalning och telefonsamtal under de närmaste dagarna.

Har din hund noskvalster? Då kan du delta i våran forskningsstudie!

Studien pågår på Södra Djursjukhuset i Stockholm och Djursjukhuset Gammelstad i samarbete med Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Om din hund visar tecken på noskvalsterinfektion får du gärna boka tid på Södran eller i Gammelstad. Första besöket debiteras som vanligt men all provtagning och återbesök är kostnadsfria.
Hunden måste vara minst 6 månader gammal och väga minst 2 kg. Den får inte ha blivit behandlat med något antiparasitärt medel de senaste fem veckorna.

Symptom:
Noskvalster, Pneumonyssoides caninum, är en parasit som lever i hundens nos och bihålor. Hos en del hundar kan infektionen ge upphov till symtom i form av nysningar, fnysningar, inåtvända dragningar och försämrat luktsinne.
Du kan läsa mer om noskvalster på Djurvårdguiden.

Läs mer om noskvalster

Grattis till Frida Westgren!

Hon har precis klarat den sista examinationen och blivit färdig diplomate inom bilddiagnostik, ECVDI.

För den som inte är insatt så är diplomate den högsta och mest åtråvärda titeln en veterinär nå.

- Det är en sådan lättnad. Det här har hängt över mig så länge. Men jag klagar inte, jag har lärt mig jättemycket. Nu ska jag försöka vänja mig vid att ha fritid igen. Jag började till exempel kolla på Nettflex igår, säger Frida.

Den sista praktiska examinationen ägde rum under fyra fullmatade dagar i Zürich förra veckan. Bland annat fick Frida titta på tio fall vardera från fyra olika delar: buk, bröst, neuro och muskel/skelett.
- Många delar är extremt svåra och under tidspress. Det handlar väldigt mycket om att hålla ångan uppe, säger Frida.

Är det här det värsta du gjort?
- Ja, det är det faktiskt.Akutmottagning

Vi har akutmottagning vardagar 8-21 och helgdagar 9-21. Vi har alltid minst ett team med veterinär och djursjukvårdare som bara tar hand om akuta patienter. Vi arbetar hårt för att tiden i väntrummet ska bli kort. Vi ser gärna att du ringer innan du åker in om det är möjligt.

Läs mer

Cat Friendly Clinic

Evidensia Södra Djursjukhuset är nu certifierat som Cat Friendly Clinic på guldnivå!
Det är en internationell kvalitetsstämpel framtagen av The International Society for Feline Medicine för djursjukhus och kliniker som har anpassat sin verksamhet och utbildat sin personal för att kunna ta hand om och bemöta katter på bästa sätt.

Läs mer